• Turkhane Logo

International Broken Chalk Association: Hukuksuz insan kaçırmaya dur diyoruz

International Broken Chalk Association Hollanda Temsilcisi Atilla Erol, hukuksuz insan kaçırma girişimlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

10:06 06 Aralık 2019 Cuma
International Broken Chalk Association: Hukuksuz insan kaçırmaya dur diyoruz
International Broken Chalk Association Hollanda Temsilcisi Atilla Erol, hukuksuz insan kaçırma girişimlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.



15 yıldır Bosna Hersek’in Bihaç kentinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Richmond Park Bihaç Koleji’nin müdürü Fatih Keskin’in gözaltına alınmasına tepki gösteren International Broken Chalk Association (Uluslararası Kırık Tebeşir Platformu) Hollanda Temsilcisi Atilla Erol, Keskin’in bir an önce bırakılması çağrısı yaptı.

İNSANLIK ONURUNA YAKIŞMAYAN MUAMELE


Broken Chalk Association temsilcisi Erol şu açıklamalarda bulundu: “İnsanlık onuruna yakışmayan muameleye tabii tutulmak uluslararası insan haklarına aykırıdır. Türkiye’de Erdoğan rejiminin 15 Temmuz 2016 sonrası yüzlerce hizmet gönüllüsü ve Türk vatandaşlarını yurt içinde ve yurt dışında kaçırdığını ve işkence ettiğini biliyoruz. Eğitimci Fatih Keskin de 15 yıldır çalıştığı Bosna Hersek’ten benzer usuller ile Türkiye’ye kaçırılıp cadı avına maruz bırakılmak isteniyor. Bosna Hersek yönetiminin ve yargısının Erdoğan rejimi ile işbirliği yapmayacağını ümit ediyoruz. International Broken Chalk Association olarak Bosna Hersek yönetim ve yargısının Kendi Anayasalarına ve uluslararası hukuka uymaya davet ediyor ve Fatih Keskin’in en kısa zamanda serbest bırakmasını talep ediyoruz.



“BM VE AVRUPA İNSAN HAKLARI KOMİSYONU HUKUKSUZ TUTUKLAMALARA DUR DEMELİ”

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, diğer kuruluş ve insan hakları savunucularını Fatih Keskin’in uğramış olduğu hukuksuzluğun takipçileri olmalarını ve gerekli girişimlerde bulunacaklarını ümit ediyoruz.

Mağduriyetlere maruz kalmış eğitimciler ve International Broken Chalk Association olarak hukuksuz kaçırılmaları kınıyor ve hukuksuzlukları durdurun çağrısı yapıyoruz. IBCA olarak konunun takipçisi olacağız.”


KAYNAK: KaranlıktakiAydınlık

Son güncelleme: 10:06 06.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı