• Turkhane Logo

İngiltere'de meyve-sebze kıtlığı yaşanabilir

Fransa'nın koronavirüs mutasyonu nedeniyle sınırlarını kapattığı İngiltere’de sebze- meyve kıtlığı yaşanmasından endişe ediliyor.

20:36 21 Aralık 2020 Pazartesi
İngiltere'de meyve-sebze kıtlığı yaşanabilir
Fransa'nın koronavirüs mutasyonu nedeniyle sınırlarını kapattığı İngiltere’de sebze- meyve kıtlığı yaşanmasından endişe ediliyor.


İngilterenin ikinci büyük süpermarket zinciri Sainsburys bazı sebze ve meyve türlerinin müşterilere sunulamayabileceğini açıkladı.

Sainsburys duruma gerekçe olarak Fransanın İngiltere ile arasındaki sınırları kapatmasını gösterdi.


Süpermarket devinden yapılan açıklamada, Hiçbir şeyin değişmemesi halinde gelecek günlerde marul, yaprak salata, karnabahar, brokoli ve narenciye raflarda eksik olacak denildi.

Sainsburys, İngiltere ve Fransa hükümetlerinden limanlarda gıda sevkiyatlarının yeniden başlamasını sağlamak için çözüm bulunmasını istedi.

İskoçyadaki kabuklu deniz ürünleri üreticileri de tonlarca malın yolda kaldığını ve bunların bozulabileceğini duyurdu.

FRANSA KARGO TAŞIMACILIĞINI DA DURDURDU

Fransa, mutasyona uğramış yeni koronavirüs türünün yayılmasını engellemek için hafta sonu İngiltere ile sadece seyahat trafiğini değil, kargo taşımacılığını da durdurdu.

Bunun üzerine Dover Limanı kapatıldı, nakliye tırlarının deniz ya da Manş Tüneli yoluyla Fransaya geçişi durmuş oldu.

Böylece Britanyanın Avrupa Birliğinden ayrılmasına sayılı günler kala İngilterenin Avrupa kıtasıyla olan ana ticaret yolu kesildi.

Britanya Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Fransanın aldığı kararın kendileri açısından bir sürpriz olduğunu söyledi.

Sky televizyonuna Yeniden başlatmak için her şeyi yapıyoruz diyen Shapps, Bize nakliyecileri olabildiğince çabuk bir biçimde yeniden başlatmak istediklerini söylediler şeklinde sözlerini sürdürdü. 

Kısıtlamanın olabildiğince çabuk bir biçimde kaldırılmasının önceliği olduğunu söyleyen Shapps, İngilterenin Brexit geçiş süreci nedeniyle yaşanacak kesintilere hazırlıklı olduğunu belirtti.

Son güncelleme: 20:36 21.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı