• Turkhane Logo

İngiltere Başbakanı Truss'tan Putin'i kızdıracak çıkış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kullanma tehdidine İngiltere Başbakanı Liz Truss'tan cevap geldiği aktarıldı.

22:26 25 Eylül 2022 Pazar
İngiltere Başbakanı Truss'tan Putin'i kızdıracak çıkış
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kullanma tehdidine İngiltere Başbakanı Liz Truss'tan cevap geldiği aktarıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Rusyanın toprak bütünlüğünün hedef alındığı durumlarda nükleer silah kullanımını da içeren bir tehditte bulunması halen gündemdeki yerini koruyor.
Bu çıkışa bir cevap verdiği ifade edilen İngiltere Başbakanı Liz Trussun ise Putinin bu çıkışını göz ardı etme çağrısı yaptığı aktarıldı.

Cumhuriyette yer alan habere göre İngiltere Başbakanı Liz Truss, Batı ülkelerini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin tehditlerini görmezden gelmeye, Rusyaya karşı yaptırım uygulamaya devam etmeye ve Ukraynaya askeri desteği sürdürme çağrısında bulundu.
Liz Truss, Putinin, kılıç sallamalarını ve aşırıya kaçan tehditlerini dinlememeliyiz. Rusyaya yaptırım uygulamaya devam etmemiz ve Ukraynayı desteklememiz gerekiyor dedi.

Truss, Rusyadaki kısmi seferberlik ilanının, Putinin savaşı kazanmadığı için acil bir askeri tırmanış emri verdiğini gösterdiğini söyledi.

Truss, Putinin başarılı olmasına izin verilirse, bu sadece Avrupaya korkunç bir mesaj ve tabii ki Ukrayna nüfusuna büyük tehditler göndermekle kalmaz, aynı zamanda dünyadaki diğer otoriter rejimlere bir şekilde kabul edilebilir olduğuna dair bir mesaj gönderir ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI TOPLUMU ELEŞTİRDİ
Truss, Rusyanın Ukraynayı işgal ederek stratejik bir hata yaptığını savundu.

Truss, uluslararası toplumu eleştirerek, Gerçek şu ki, dünya Rus saldırganlığına erken karşı koymak için yeterince bir şey yapmadı. Putin, bu korkunç savaşı başlatmak için cesaretlendi dedi.

Son güncelleme: 22:26 25.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı