• Turkhane Logo

İlhak kararı sonrası harekete geçti

Moskova yönetiminin Ukrayna'daki işgal bölgelerini ilhak etme kararı alması sonrasında Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'den de karşı atak olarak yeni bir NATO hamlesi geldiği ifade edildi.

20:16 30 Eylül 2022 Cuma
İlhak kararı sonrası harekete geçti
Moskova yönetiminin Ukrayna'daki işgal bölgelerini ilhak etme kararı alması sonrasında Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'den de karşı atak olarak yeni bir NATO hamlesi geldiği ifade edildi.

Ukraynanın NATO üyeliği isteği üzerinden şekillendiği ifade edilen Rusyanın Ukrayna saldırısı sonrasında işgal altındaki bölgelerin ilhak kararı açıklandı.
Bu kararın açıklanmasının ardından da Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiden yeni bir NATO hamlesi geldiği ve Ukraynalı liderin, hızlandırılmış prosedür kapsamında NATO üyeliğine başvuracağını söylediği aktarıldı.

Cumhuriyette yer alan habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin ilhak kararlarını açıklamasının ardından Ukraynadan Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, NATOya çağrıda bulundu.
Ukraynanın doğusundaki Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya topraklarına katılımı yönünde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin, Kremlin Sarayında yaptığı törenin ardından Zelenskiden yeni bir hamle geldi.

Rusyanın Ukraynaya saldırılarından bahseden Zelenski, 24 Şubatta, Ukraynaya büyük çaplı bir saldırı başlatıldı. Biz önlemeseydik Rusya topraklarımızda durmayacaktı. Baltık devletleri, Polonya, Moldova ve Gürcistan, Kazakistan gibi diğer devletler saldırı altında olacaktı. Rusya, Avrupa ve Asyanın çeşitli halklarına boyun eğdirdiğini iddia etti. Bu yönteme 6 ay önce başvurdu. Bu hırs Ukraynada son buluyor. Kiev, Çernihiv, Azovstal, Sumi ve Harkov bölgelerinde yıkıldı. Bu hırs onlardan kurtardıklarımızla, Donbassta, Ukraynanın güneyinde ve Kırımda kırılacak. Sadece ülkemiz toprakları değil yaşamın kendisi, insanlık ve adalet kurtarılacak. Rusya bunu zaten biliyor ve gücümüzü hissediyor. Bu yüzden acele ediyorlar. Bu ilhak girişimi saçmalığına ve onlara ait olmayan bir şeyi çalmaya çalışıyorlar. Cinayet, taciz, şantaj ve yalanlarla tarihi yeniden yazmak ve sınırları yeniden çizmek istiyorlar. Ukrayna buna izin vermeyecek ifadelerini kullandı.

PUTİNDEN BAŞKA BİR LİDERLE MÜZAKEREYE HAZIRIZ
Zelenski, NATOya hızlı bir şekilde katılma yönünde başvuru yapacağını söyleyerek Ukrayna müzakere çabalarının öncüsüydü ve olmaya da devam edecek. Rusyaya her zaman eşit, dürüst, onurlu ve adil şartlarda bir arada yaşamayı teklif eden devletimizdi. Rusya Devlet Başkanı ile bunun imkansız olduğu açık. Onur ve dürüstlüğün ne olduğunu bilmiyor. Bu nedenle, Rusya ile diyaloğa hazırız. Ancak başka bir Rusya Devlet Başkanı ile. Gerçekte elde ettiğimiz her şeyi yasal olarak belgelemeliyiz. Ukraynada demokrasinin kaderi tiranlıkla karşı karşıya kalınarak belirlenir. Devlet sınırlarımızın gücüyle, tüm Avrupa devletlerinin sınırlarının gücünü burada güvence altına alabiliriz. Başka hiç kimsenin kıtamıza savaşı geri getirmeye cesaret edemeyeceğini garanti edebiliriz dedi.

Son güncelleme: 20:16 30.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı