• Turkhane Logo

İki kişinin öldüğü Londra'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

Irak ve Suriye'de saha hakimiyetini kaybeden IŞİD, İngiltere'de saldırıda bulundu.

23:25 30 Kasım 2019 Cumartesi
İki kişinin öldüğü Londra'daki saldırıyı IŞİD üstlendi
Irak ve Suriye'de saha hakimiyetini kaybeden IŞİD, İngiltere'de saldırıda bulundu.



Rudawın geçtiği habere göre, İngilterenin başkenti Londrada iki kişinin ölümüne üç kişinin ise yaralanmasına neden olan bıçaklı saldırıyı IŞİD üstlendi.

İngiltere polisi, saldırının bir terör vakası olduğu açıklamıştı. Saldırıyı düzenleyenin kimliğini 28 yaşındaki Usman Khan olarak belirledi.


Saldırganın Şubat 2012de Londra Menkul Kıymetler Borsasına yönelik bombalı eylem planındaki rolü nedeniyle 16 yıl hapis cezası aldığı, geçen yıl tahliye edildiği, tahliye şartları kapsamında elektronik kelepçe sistemiyle takip edildiği kaydedildi.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Neil Basu yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

Aralık 2018de cezaevinden şartlı tahliye edildi ve tabi ki, soruşturmanın önemli bir kısmı bu saldırıyı nasıl düzenlediğine yoğunlaşıyor. Soruşturmanın erken aşamalarında olsak da, şu anda saldırıyla ilgili aranan başka bir şüpheli yok.

Dün başkent Londrada 28 yaşındaki Usman Khan adından bir şahıs cebinden çıkardığı bıçakla rastgele insanlar saldırdı. Bıçakladığı beş kişiden ikisi hayatını kaybetti, üç kişi ise yaralandı. Saldırgan daha sonra polis tarafından öldürüldü.

Son güncelleme: 23:25 30.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı