• Turkhane Logo

İHH için ''MİT'in paravanı'' suçlaması

Libya Ulusal Ordusu (LUO) Sözcüsü Ahmed el-Mismari, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) paravanı olduğunu iddia etti.

00:06 20 Ocak 2020 Pazartesi
İHH için ''MİT'in paravanı'' suçlaması
Libya Ulusal Ordusu (LUO) Sözcüsü Ahmed el-Mismari, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) paravanı olduğunu iddia etti.

Libya Ulusal Ordusu (LUO) Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Berlin konferansı öncesi basın mensupları karşısında Arapça ve İngilizce dillerinde bir sunum yaparak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İHH İnsani Yardım Vakfını hedef aldı.
41 SURİYELİ TERÖRİST TRABLUSTAN İTALYAYA GEÇİŞ YAPTI
Mismari, Son 48 saat içerisinde 41den fazla Suriyeli teröristin Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) destekli insan tacirlerinin yardımıyla Trablus sahillerinden ayrılıp İtalyaya gittiğini biliyor musunuz? Yakında daha fazlasının gerçekleştirilmesi planlanıyor. ifadelerini kullandı.
MİTİN PARAVANI İHH, CİHATÇILARI DESTEKLİYOR
Sunumunda İHHye yönelik suçlamalarda bulunan Mismari, Aslında Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) paravanı olan sivil toplum kuruluşları Türkiyenin Libya operasyonlarını destekliyor. Suriyede El Kaideye desteği ispatlanmış olan ve cihatçılara silah, lojistik destek ve tıbbi yardım sağlayan İHH, bunların başında geliyor. diye konuştu.
Sözcü, ayrıca Türkiyenin Libya topraklarında operasyon odaları kurduğunu iddia etti. 
Mismari, Aslında Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) paravanı olan sivil toplum kuruluşları Türkiyenin Libya operasyonlarını destekliyor. İHH bunların başında geliyor. dedi.

Mismari, iddiasını ispatlamak üzere sunduğu bir dizi görselin söz konusu operasyon odalarının konumlarına ait olduğunu dile getirdi.
TÜRKİYE IŞİD VE EL KAİDENİN OPERASYON ÜSSÜ OLDU
Mismari, açıklamasında Erdoğanı da hedef alarak, Erdoğan, Kürtleri katletme, şehirlerini yok etme, ekonomilerini zayıflatma çabalarında IŞİD ve diğer terör örgütlerini destekledi. Türkiye bütün IŞİD ve El Kaide üyeleri için bir operasyon üssü oldu. Dolayısıyla asla Türkiye üzerinden Libyada barışa giden bir yol olamaz. dedi.
Sözcü Mismari, Erdoğanı Avrupada terörün yayılmasından sorumlu tutttu.
Mismari şunları söyledi: Binlerce Suriyeli sığınmacıyı satışa çıkardınız. Avrupada terörün yayılmasından siz sorumlusunuz ve bunu da Avrupadaki yüzlerce genci IŞİD ve El Kaide saflarına katarak ve onları savaş sürükleyerek yaptınız. 

Son güncelleme: 00:06 20.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı