• Turkhane Logo

“İdlib’deki Türkiye’ye ait 12 gözlem noktasından 7’si ateş altında”

TSK’dan emekli binbaşı, Savunma Uzmanı Metin Gürcan, İdlib’te halen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 12 askeri gözlem noktasından 7’sinde çatışma durumu olduğunu söyledi.

13:55 03 Şubat 2020 Pazartesi
“İdlib’deki Türkiye’ye ait 12 gözlem noktasından 7’si ateş altında”
TSK’dan emekli binbaşı, Savunma Uzmanı Metin Gürcan, İdlib’te halen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 12 askeri gözlem noktasından 7’sinde çatışma durumu olduğunu söyledi.



Savunma Uzmanı Metin Gürcan, Twitter paylaşımıyla “Yerel kaynaklara göre çoğu Serakib bölgesinde olmak üzere TSK’nın İdlib’teki 7 gözlem üssü hala ateş altında. TSK topçu&roket unsurları da aktif karşılık veriyor. Bu gün kritik. Moskova hala sessiz. Umarım bu karşılıklı tacizler bu gün sıcak çatışmaya dönüşmez” mesajını paylaştı.
  İdlib: Yerel kaynaklara göre çoğu Serakib bölgesinde olmak üzere TSKnın İdlibteki 7 gözlem üssü hala ateş altında. TSK topçu&roket unsurları da aktif karşılık veriyor. Bu gün kritik. Moskova hala sessiz. Umarım bu karşılıklı tacizler bu gün sıcak çatışmaya dönüşmez. — METIN GURCAN (@Metin4020) February 3, 2020
4 ASKER ŞEHİT OLDU, 9 ASKER YARALANDI


Milli Savunma Bakanlığı, İdlib’de Esad’a bağlı rejim unsurların açtığı yoğun topçu atışıyla 4 askerin şehit olduğunu, 1’i ağır 9 askerin de yaralandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “İdlip’te çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Rejim unsurları tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1’i ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır

RUSYA: TÜRKİYE, BİZE BİLGİ VERMEDİ

Rusya’nın Suriye’deki tarafları uzlaştırma merkezinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye hükümet güçlerinin atışlarının hedefi olduğu sırada İdlib’deki eylemleri konusunda kendilerine bilgi vermediği belirtildi.

Rus Sputnik haber sitesinde yer alan açıklamada “Türk birlikleri 2 Şubat’ı 3 Şubat’a bağlandığı akşam saatlerinde Rusya tarafına bilgi vermeden İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde hareket ettiler ve Suriye hükümet güçlerinin Serakib yerleşim biriminin batısındaki teröristlere yönelik saldırısının hedefi oldu” ifadeleri kullanıldı.

“TÜRK UÇAKLARI SURİYE HAVA SAHASINA GİRMEDİ”

Rusya’dan yapılan açıklamada, TSK uçaklarının Rusya ordusunun İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde kontrol ettiği hava sahasını da ihlal etmediği kaydedildi.

Açıklamada, “İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesindeki hava sahası Rusya ordusu tarafından sürekli kontrol ediliyor. Türkiye Hava Kuvvetleri, Suriye sınırını ihlal etmedi, Suriye ordusunun mevzilerine yönelik saldırı tespit edilmedi” ifadelerine de yer verildi.

Ayrıca Suriye’deki Rus ve Türk güçleri arasında İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesindeki durumla ilgili sürekli temas kurulduğu da aktarıldı.

ERDOĞAN: F-16’LARIMIZ SAHADA

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’de askerlerin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili karşılık verildiğini belirtmişti. Erdoğan, “Şu anda biz F16’larımız da dahil olmak üzere fırtına obüslerimiz, toplarımız hepsi arazide MİT’in belirlemiş olduğu noktaları tamamen atış altında tutuyor” demişti.

SOHR: 6 SURİYE ASKERİ TÜRK BOMBARDIMANINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İdlib’in Sarakib bölgesinde altı Suriye ordusu askerinin Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen bombardımanda öldürüldüğünü aktardı.

SOHR, bölgede Türk ve Suriye ordusunun karşılıklı topçu ateşi açtığını kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU: ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAKTIR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter’den yaptığı açıklamada, “Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı , kalmayacaktır!” dedi.
  Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı , kalmayacaktır!
İdlib# — Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) February 3, 2020
İDLİB’E BÜYÜK ASKERİ SEVKİYAT

12 Ocak’ta İdlib’de ilan edilen ateşkese rağmen çatışmaların sürmesi ve Suriye Ordusu’nun ilerleyişinin sürmesi üzerine hafta sonu  Türkiye’ye ait büyük bir askeri konvoy, Suriye’nin kuzey batısında muhaliflerin kontrolundaki bölgeye geçmişti.

Türk askeri konvoyunun zırhlı araçlar, yakıt tankerleri ve tank ile askeri personel taşıyan araçlardan oluştuğu belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, TSK’ya ait konvoydaki araçların sayısını 195 olarak vermişti.

Hükümet güçleri Çarşamba günü isyancıların elindeki Maarat el Numan adlı stratejik kasabayı ele geçirmişti. Ardından Sarakeb kasabasına doğru ilerlemişti. Her iki kasaba da başkent Şam’ı ülkenin en büyük kenti Halep’e bağlayan otoyol üzerinde bulunuyor.

MUHALİFLER HALEP’E SALDIRDI

Bu arada hafta sonu içlerinde Türkiye’ye yakın Suriye Milli Ordusu unsurlarının da yer aldığı muhalif gruplar Halep’in dış mahallelerine saldırı düzenlemişti.

Saldırıda 4 Rus özel kuvvetler askerinin öldüğü Rusya’da yayın yapan medya kuruluşları tarafından duyurulmuştu.

Son güncelleme: 13:55 03.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı