• Turkhane Logo

İddianame kabul edildi, 6 kişinin kaçırılmasına yardımcı olanlar yargılanacak

Gülen Hareketi mensuplarının illegal yollarla Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili Kosoav’da savcılığın hazırladığı iddianameyi mahkeme kabul etti.

08:21 22 Mayıs 2021 Cumartesi
İddianame kabul edildi, 6 kişinin kaçırılmasına yardımcı olanlar yargılanacak
Gülen Hareketi mensuplarının illegal yollarla Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili Kosoav’da savcılığın hazırladığı iddianameyi mahkeme kabul etti.



İllegal iadede görev alanlar görevi kötüye kullanma ve kişileri özgürlüklerinden mahrum etmekten yargılanacak.

GÖREVLERİNİ KÖTÜYE KULLANMAKLA SUÇLANIYOR


Priştine’deki Temel Mahkeme, Kosova İstihbarat Teşkilatı eski başkanı Driton Gashi, İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık, İltica ve Göç Dairesi müdürü Valon Krasniqi ve Göç İdaresi Müdürü Rrahman Sylejmani aleyhine Kosova Özel Savcılığı tarafından 6 Türk öğretmenin Kosova’dan sınır dışı edilmesinden ötürü hazırlanan iddianameyi kabul etti. Driton Gashi, Valon Krasniqi ve Rrahman Sylejmani görevi kötüye kullanmakla, Sylejmani ayrıca 6 kişiyi özgürlüğünden mahrum etmekle suçlanıyor.

MAHKEME: SUÇLARI İLE İLGİLİ YETERLİ DELİL VAR

Sanık Driton Gashi’nin avukatı, sanık Valon Krasniqi’nin avukatı Ekrem Hoca ve sanık Rrahman Sylejmani’nin avukatının iddianamenin reddedilmesi ve delillere itiraz edilmesi talepleri mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme kararında “Sanıkların suçlandıkları suçları işlediklerine dair şüpheyi destekleyen yeterli delil bulunduğu” ifadesi yer aldı.

BM DE İNCELEME BAŞLATILMASINI İSTEMİŞTİ

BM Keyfi Tutuklama Çalışma Grubu, Kosova’dan kaçırılan 6 Türk vatandaşı için haksız gözaltı, özgürlükten mahrum bırakılma ve keyfi tutuklama kararı verdi. Kararda Türkiye ve Kosova suçlu bulunmuştu. BM, kaçırılanların derhal serbest bırakılmasını Türkiye’den talep ederken maddi ve manevi tazminat ödemesi ve suça bulaşanlar hakkında inceleme başlatmasını istemişti.

MİT DESTEKLİ İLLEGAL OPERASYON YAPILMIŞTI

29 Mart 2018 sabah saat 07:00’de, Kosova’nın bazı üst düzey yetkilisinin de katıldığı illegal operasyonda iki farklı şehre altı polis ekibi gönderildi ve 6 Türk vatandaşı saatler içinde tutuklandı. Kosova İstihbarat Teşkilatı tarafından ulusal ve uluslararası yasal prosedür standartlarına aykırı olarak tutuklanan Kahraman Demirez, Mustafa Erdem, Hasan Hüseyin Günakan, Yusuf Karabina, Osman Karakaya ve Cihan Özkan Priştine uluslararası havaalanında Türk Milli İstihbarat Teşkilatı yetkililerine teslim edildi.

Son güncelleme: 08:21 22.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı