• Turkhane Logo

Hulusi Akar kendinden emin

ABD, Türkiye'ni Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına karşı çıkıyor. Beyaz Saray'ın

13:50 14 Mart 2019 Perşembe
Hulusi Akar kendinden emin
ABD, Türkiye'ni Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına karşı çıkıyor. Beyaz Saray'ın

ABDnin Rus S-400 hava savunma sistemini teslim alırsanız unutun dediği F-35 taarruz uçağı hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akardan bir açıklama geldi. 
Beyaz Saraydan yapılan açıklamalara rağmen F-35lerin teslimatına dair hazırlıklarda aksaklık olmadığını kaydeden Akar, Pilotlarımız, bakım personelimiz ABDde eğitim almayı sürdürüyor. dedi.
AKAR: F-35 KASIMDA MALATYAYA GELECEK

Akar, Kasımda uçakların Malatya’ya gelmesini bekliyoruz. Bununla ilgili Malatya’daki altyapı hazırlıklarımız tamamlandı. diye konuştu.
Türkiyenin NATOdan kopmadığını da söyleyen Bakan Akar, Sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getiriyoruz. ifadelerini kullandı.
Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile İdlibe yönelik imzalanan metin için ise Müşterek bir koordinasyon merkezi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. değerlendirmesini yaptı.

BD’li emekli korgeneral Ben Hodges, Ankara-Washington arasında karşılıklı mesajlarla tırmanan S-400 krizini değerlendirdi. 
EMEKLİ GENERAL HODGES: BU İŞ BİTTİ DEMEK İÇİN ERKEN
2014-2017 yılları arasında ABD ordusunun Avrupa’daki kara kuvvetlerinin komutanlığını yapan Korgeneral Ben Hodges, Türkiye’nin NATO’nun önemli askeri bilgilerinin Rusya’nın eline geçmesine yol açabilecek bir hamle yapmasına ihtimal vermediğini belirtmişti.
“Şu anda ‘bu iş bitti’ denilen bir noktada değiliz.” diyen Hodges, “Sonunda aklı selim galip gelecektir. Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar, müthiş bir adam. Kendisini yıllardır tanırım. O NATO’dan anlar, önemini bilir.” ifadelerini kullanmıştı.
Milli Savunma Bakanı Akar, son 4 ayda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile iki defa bir araya geldi.

Son güncelleme: 13:50 14.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı