• Turkhane Logo

Hollywood yıldızı 42 yaşında hayatını kaybetti

“X-Men: Geçmiş Günler Gelecek”, “Ajan Oyunu” ve “Temizlikçi Kadın” dizisindeki rolleriyle tanınan Meksikalı şarkıcı ve aktör Adan Canto, 42 yaşında hayatını kaybetti.

10:29 11 Ocak 2024 Perşembe
Hollywood yıldızı 42 yaşında hayatını kaybetti
“X-Men: Geçmiş Günler Gelecek”, “Ajan Oyunu” ve “Temizlikçi Kadın” dizisindeki rolleriyle tanınan Meksikalı şarkıcı ve aktör Adan Canto, 42 yaşında hayatını kaybetti.

Adan Cantonun iletişim sorumlusu Jennifer Allen, oyuncunun apandisit kanserinden öldüğünü ve hastalığını gizli tutmayı tercih ettiğini bildirdi.

Allen açıklamasında, “Adanın çok az kişinin gerçekten bildiği bir ruh derinliği vardı. Onu bir anlığına tanıyanlar sonsuza kadar değişirdi, ifadelerini kullandı.

Meksikanın Ciudad Acuña şehrinde doğan ve Teksasta büyüyen Canto, kariyerine 16 yaşında şarkıcı-söz yazarı olarak çalışmak üzere evinden ayrılıp Mexico Cityye gittiğinde başladı.

Daha sonra oyunculuk yapmaya başladı ve 2009 yılında Meksika dizisi “Estado de Gracia” ile televizyonda ilk çıkışını yaptı.

Amerikada ise Kevin Williamsonın 2013 yılında Fox TV kanalında yayınlanan başrolünde Kevin Baconın oynadığı drama dizisi “The Follow”da ilk rolünü aldı.

Dikkate değer rolleri arasında “Designated Survivor”daki Başkan Yardımcısı Aaron Shore, “Narcos”taki Kolombiyalı politikacı Rodrigo Lara Bonilla ve “X-Men: Geçmiş Günler Gelecek”teki mutant Sunspot yer alıyor.

Canto, Halle Berrynin ilk yönetmenlik denemesi olan “Bruised”ın yanı sıra “Agent Game”de de rol aldı.

Ayrıca 2014te ilk kısa filmini ve 2020de Theo Rossinin başrolde olduğu western tarzında olan ikinci kısa filmini yönetti.

Canto, öldüğü sırada Foxta yayınlanan ve üçüncü sezonunun çekimleri devam eden The Cleaning Lady dizisinde Armand Morales karakterini canlandırıyordu.

Hastalığı nedeniyle yapımda yer alamamıştı ancak sezonun ilerleyen zamanlarında yeniden katılmayı umuyordu.

Cantoyla birlikte “Designated Survivor”da rol alan Kiefer Sutherland, Instagram sayfasında bir anma paylaşımı yaparak Cantoyu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Cantonun 3 yaşında Roman Alder ile 18 aylık Eve Josephine isimli iki çocuğu bulunuyor.

Son güncelleme: 10:29 11.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı