• Turkhane Logo

Hollanda’dan skandal karar: Hastalığının tedavisi olmayan çocuklar öldürülebilecek

Hollanda vicdanları kanatacak tartışmalı bir karara imza attı.

10:58 14 Ekim 2020 Çarşamba
Hollanda’dan skandal karar: Hastalığının tedavisi olmayan çocuklar öldürülebilecek
Hollanda vicdanları kanatacak tartışmalı bir karara imza attı.


Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, meclise gönderdiği mektupta, çaresiz hastalığa sahip çocuklar için “yaşamın aktif olarak sonlandırılmasının mümkün kılınacağını” bildirdi. Bundan böyle 1 ile 12 yaş arası çocuklara ötenazi uygulanabilecek.

Hollanda çaresiz hastalığa sahip çocukların “hayatının sonlandırılabilmesi” kararı aldı. Bu karar çocuklara ötenazi uygulanabilmesi yani küçük çocukların öldürülebilmesi anlamına geliyor. Bu düzenlemeye göre savcılık ve özel bir değerlendirme komitesiyle ortaklaşa yapılacak çalışma sonunda, doktorlar “yaşamı sonlandırma” kararı verebilecek.


1-12 YAŞ HASTA ÇOCUKLARA ÖTENAZİ

Hollanda Pediatri Derneği (NVK), yıllar önce 12 yaşından küçük çocuklara ötanazi hakkı tanınmasını talep etmiş ancak, küçük çocuklar “ehliyetsiz” görüldüğü için bu izin çıkmamıştı.



BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, meclise gönderdiği yazıda “mesleki standartlarına dayanarak, 1 ila 12 yaş arasındaki çocuklarda yaşamı sonlandırmaya devam eden doktorlar için daha fazla yasal koruma sağlamak” istediklerini bildirdi.

Bakan de Jonge mektubunda “Yaşamı sonlandırma”nın, “çaresiz ve dayanılmaz bir şekilde acı çeken, palyatif bakımın tüm olanaklarının acılarını dindirmek için yeterli olmadığı, ölümcül hasta çocukları” kapsayacağı belirtildi. De Jonge, yasa değişikliğine gidilmeyeceğini ancak doktorlar için “cezadan muaf olma zemininin daha da genişletileceğini” vurguladı.

Son güncelleme: 10:58 14.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı