• Turkhane Logo

Hollanda yeni yasama yılını İncil, Tevrat ve Kur’an’ı Kerim ile açtı;

Hollanda’nın Parlamento Başkenti Lahey’deki Büyük Kilise (Grote Kerk), Yeni Yasama Yılı açılışına ev sahipliği yaptı.

19:11 20 Eylül 2022 Salı
Hollanda yeni yasama yılını İncil, Tevrat ve Kur’an’ı Kerim ile açtı;
Hollanda’nın Parlamento Başkenti Lahey’deki Büyük Kilise (Grote Kerk), Yeni Yasama Yılı açılışına ev sahipliği yaptı.


Korona tedbirlerinin kaldırılmasının ardından iki yıl sonra düzenlenen açılışta İncil, Tevrat ve Kur’an’ı Kerim’den bölümler okundu.

Kilisede yapılan törene Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kabine üyeleri, milletvekilleri ve üst düzey memurlar katıldı. Törene Hollanda’nın değişik şehirlerinden öğrencilerin yanı sıra, Müslüman, Yahudi, Hıristiyan, Budist ve Bahai dinlerine mensup din adamları da katıldı. Yaklaşık 500 kişinin iştirak ettiği törende, çeşitli sanat ve müzik etkinliklerinin yanı sıra yeni yasama yılından beklentilerle ilgili konuşmalar yapıldı.


RUTTE: SİZE VE DOSTLARINIZA SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR YIL DİLİYORUM

Başbakan Mark Rutte, program çıkışında yeni yasama yılını değerlendirdi. Rutte, şunları söyledi: “Yeni Yasama Yılına Lahey’deki Büyük Kilise’de toplumumuzun bütün kesimlerinin temsilcilerinin katılımı ile muhteşem bir başlangıç sağladık. Korona tedbirlerinin ardından herkesin iyi dilek temennileriyle mükemmel bir başlangıç yapmak fantastik bir durum. Ve sizi de iki yıl aradan sonra burada görmek beni son derece mutlu etti. Size ve dostlarınıza Yeni Yasama Yılı’nda sağlıklı ve huzurlu bir yıl diliyorum. İyi günler diliyorum.”

HALK BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Hollanda’da Yeni Yasma Yılı törenleri, Kral Willem Alexander’in geleneksel açılış konuşmasıyla start aldı. Yeni yasama döneminin başlamasıyla eş zamanlı her yıl eylül ayının üçüncü salı günü kutlanan Prens Günü’ne halk büyük ilgi gösterdi. Ridderzaal salonuna gelen Kral Willem, Alexander ile Kraliçe Maxima’yı parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi Başkanı karşıladı. Farklı bölgelerinden Lahey’e gelen binlerce kişi yol boyunca kral ve kraliçeye sevgi gösterisinde bulundu. Meclis ile Senato binalarının ortasında bulunan tarihi Şövalye Salonu’nda düzenlenen özel oturumda, aralarında hükümet üyeleri, milletvekilleri ve senatörlerin de olduğu üst düzey topluluğa hitap etti. Yeni bütçe maliye bakanı tarafından takdim Kral Willem Alexander’a takdim edildi.

Son güncelleme: 19:11 20.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı