• Turkhane Logo

Hizbullah, Hamas ve İslami Cihat yöneticileri toplandı

Hizbullah, Hamas ve Filistinli İslami Cihat liderleri Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta toplandı.

13:00 25 Ekim 2023 Çarşamba
Hizbullah, Hamas ve İslami Cihat yöneticileri toplandı
Hizbullah, Hamas ve Filistinli İslami Cihat liderleri Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta toplandı.





Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarının Gazze Şeridi’nden İsrail’e başlattığı ‘Aksa Tufanı’ saldırısının ardından, İsrail ağır bir karşı saldırı başlatmıştı.



Saldırıda ölenlerin sayısı 5 bin 791, yaralananların sayısıysa en az 14 bin 245 oldu. Hamas’ın saldırılarında ölen İsraillilerin sayısıysa en az 1400.



Hizbullah’ın resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada Hizbullah, Hamas ve Filistinli İslami Cihat liderlerinin görüştüğü bildirildi. Buna göre, Lübnan’daki Hizbullah’ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih Aruri buluşmada, Gazze’deki direniş cephesinde ‘gerçek bir zafer elde etmek’ için ittifaklarının yapması gerekenleri değerlendirdi.



Açıklamada şunlar kaydedildi: “İsrail’in Gazze ve Filistin’e yönelik acımasız saldırısının durdurulması için ‘Direniş Ekseni’nin bu hassas süreçte gerçek zaferi elde etmek adına yapması gerekenler değerlendirildi.”



‘Direniş Ekseni’, İran, Filistinli militan gruplar, Suriye, Lübnan Hizbullah’ı ve diğer grupların ittifaklarına verdikleri isim. Bu görüşmeye ilişkin görüntüler de X’ten (Twitter) paylaşıldı.




Sayyed Nasrallah received PIJ’s leader Ziad Nakhaleh and deputy to Hamas’ political bureau Saleh al Arouri

Among other topics, discussions regarding the appropriate measures that Resistance Axis members must take to reach a definite victory in Gaza and Palestine took place pic.twitter.com/Kg4uQO709i— Hussein (@EyesOnSouth1) October 25, 2023

Son güncelleme: 13:00 25.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı