• Turkhane Logo

Hindistan'da Rusya için 'köle asker' sağlayan şebeke çökertildi

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Hintlerin Ukrayna'daki savaşa katılmaları için kandırıldıklarına dair her vakanın Moskova ile

12:35 09 Mart 2024 Cumartesi
Hindistan'da Rusya için 'köle asker' sağlayan şebeke çökertildi
Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Hintlerin Ukrayna'daki savaşa katılmaları için kandırıldıklarına dair her vakanın Moskova ile

Hindistan, genç erkekleri iş vaadiyle Rusyaya çeken ancak onları Ukraynada savaşmaya zorlayan büyük bir insan kaçakçılığı ağını ortaya çıkardığını duyurdu.

Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI) şu ana kadar yaklaşık 35 erkeğin plan dahilinde Rusyaya gönderildiğini kaydetti.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Hintlerin savaşa katılmaları için kandırıldıklarına dair her vakanın Moskova ile güçlü bir şekilde ele alındığını bildirdi.

CBI, Hindistanın çeşitli eyaletlerinde faaliyet gösteren insan tacirlerinin sosyal medya platformlarını kullanarak ve yerel ajanlar aracılığıyla insanları hedef aldığını belirti.

Açıklamaya göre, bazı erkeler Rusyadaki şüpheli özel üniversitelere kabul ediliyor; onlara ücretsiz indirimli vize uzatmaları teklif ediliyor.

Aileleri, orduda yardımcı olarak çalışmayı umarak Rusyaya giden en az iki kişinin cephede savaşırken öldüğünü söyledi.

Gözaltılar var
Olayla ilgili başkent Yeni Delhi ve Mumbainin aralarında olduğu birçok noktada baskınlar yapıldı, çok sayıda kişi gözaltına alındı; bazı belgeler ve elektronik kayıtlarla birlikte 50 milyon rupi (605.000 dolar) tutarında nakit paraya el konuldu.
Bu ay sosyal medyada dolaşan videolarda yedi erkek, Rusyaya turist vizesiyle seyahat ettiklerini ancak şimdi Rus ordusuna hizmet etmeye zorlandıklarını bildirdi ve Hindistan yönetiminden evlerine dönmek için yardım istedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Randhir Jaiswal, Bazı videolar gördük ve bu kişilerle temas kurmaya çalışıyoruz dedi.

On yıllardır Moskova ile yakın bir ilişkiye sahip Yeni Delhi, Ukrayna ile savaş konusunda Rusyayı kınamayı reddederek iki tarafı da diyalog ve diplomasi yoluyla çatışmayı sona erdirmeye çağırdı.

Son güncelleme: 12:35 09.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı