• Turkhane Logo

Her şey, her yerde, aynı anda Oscar

Bu yıl 95'incisi dağıtılan Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. Geceye beklendiği gibi Everything Everywhere All At Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) filmi 7 ödülle damga vurdu.

10:19 13 Mart 2023 Pazartesi
Her şey, her yerde, aynı anda Oscar
Bu yıl 95'incisi dağıtılan Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. Geceye beklendiği gibi Everything Everywhere All At Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) filmi 7 ödülle damga vurdu.

Sinema dünyasının en büyük ödüllerinden kabul edilen Oscarlar, Hollywooddaki Dolby Theatreda gerçekleşen törenle dağıtıldı.

Yönetmenliğini Daniel Kwan ve Daniel Scheinertin yaptığı, sürreal bir film olan Everything Everywhere All At Once aday gösterildiği 11 daldan 7sinde Oscar heykelini kaptı. Bunlar arasında En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Kurgu da var.

Michelle Yeoh, Everything Everywhere All At Once filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Yeoh bu ödülü alan ilk Asyalı kadın da oldu.

60 yaşındaki Yeoh Kadınlar, kimsenin size en iyi zamanınızın artık geride kaldığını söylemesine asla izin vermeyin dedi.

Brendan Fraser ise The Whale filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

En iyi yardımcı erkek ve kadın oyuncu ödülleri de, Everything Everywhere All At Once filmindeki rolleriyle Ke Huy Quan ve Jamie Lee Curtise gitti.

Jamie Lee Curtis böylece 45 yıllık oyunculuk kariyerinin ilk Oscarını kazanmış oldu.

Ke Huy Quan, ödülünü alırken yaptığı duygusal konuşmada Ben hayallerimden neredeyse vazgeçmiştim ama hayaller gerçekten inanmanız gereken şeylerdir dedi.

51 yaşındaki Ke Huy Quan, çocukken The Goonies ve Indiana Jones and the Temple of Doom filmlerinde oynamış, ardından oyunculuğa uzun bir ara vermişti.

Vietnamlı aktör Bunun gibi hikayelerin sadece filmlerde olduğu söylenir. Bunu yaşadığıma inanamıyorum. Bu, Amerikan rüyası... Yolculuğum bir botta başladı. Bir yılım mülteci kampında geçti ve bir şekilde burada, Hollywoodun en büyük sahnesinde son buldu dedi.

Her Şey Her Yerde Aynı Anda, 11 adaylıkla en çok kategoride ödüle aday gösterilen yapım olmuştu.

Bu yılki töreni Amerikalı komedyen Jimmy Kimmel sundu.

En iyi belgesel ödülü Navalniye

En iyi kurgu belgesel ödülü, Rus muhalif lider Aleksey Navalninin 2020 yılında zehirlenmesiyle ilgili olayları anlatan Navalni filmine verildi.
Ödül konuşmasında belgeselin yönetmeni Daniel Roher, ödülü Navalniye ve dünyadaki tüm siyasi tutuklulara adadığını söyledi.

Navalninin eşi Yulia Navalnaya da Aleksey, özgür kalacağın ve ülkemizin de özgür olacağı günün hayalini kuruyorum, güçlü ol aşkım dedi.

All Quiet on the Western Front En İyi Uluslararası Film, En İyi Özgün Müzik, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Sinematografi ödüllerini aldı.

Avatar- Suyun Yolu filmi ise En İyi Görsel Efekt ödülünü kazandı.

Gecenin en büyük hayal kırıklığı ise 9 dalda adaylığı bulunan The Banshees Of Inisherinin eve ellerinin boş gitmesi oldu.

Son güncelleme: 10:19 13.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı