• Turkhane Logo

Hangi ülke Covid-19 önlemlerini ne kadar gevşetiyor?

Türkiye'de dört günlük sokağa çıkma yasağının son gününe girilirken, Avrupa'da da Covi19 önlemleri kademeli olarak gevşetiliyor.

17:50 26 Nisan 2020 Pazar
Hangi ülke Covid-19 önlemlerini ne kadar gevşetiyor?
Türkiye'de dört günlük sokağa çıkma yasağının son gününe girilirken, Avrupa'da da Covi19 önlemleri kademeli olarak gevşetiliyor.





Almanya en hızlı normale dönen ülkelerden biri olurken, ülkede 800 metrekare üzerindeki mağazaların açılmasına kimi önlemler eşliğinde izin verildi.


DW Türkçenin haberine göre, İsviçrede pazartesiden itibaren, küçük işletme ve dükkanlar açılacak. Berber dükkanları, bahçe ve yapı marketleri, veteriner ve diş hekimlikleri listede.

Mangal partilerine ise henüz izin yok.

Hırvatistanda ise, müzeler, kütüphane ve iş yerleri de yarından itibaren kepenk kaldıracak. AVMler ise bir süre daha kapalı kalırken toplu taşıma araçları da yeniden dolaşıma sokulacak.

Çekyada ise, AB içi seyahatlere izin çıktı. Yarından itibaren Çekyaya gelenler ülkede en fazla 72 saat kalabilecek ve en fazla dört gün önce alınmış negatif bir koronavirüs testine sahip olmaları gerekecek.

Ülkedeki kütüphaneler ve hayvanat bahçeleri de yeniden açılıyor. Restoran ve kafeler ise 11 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak açılacak.

Norveçte kreşler geçen hafta açılırken okullar ise yarın açılacak.

Belçikada iş yerleri 11 Mayısta açılacak. Ardından da okullara sıra gelecek. Restoranlar içinse haziran başı beklenecek.

Restoranları haziran ayında açacak bir başka ülke de Fransa. Önümüzdeki salı hükümetin alınan tedbirlerin nasıl gevşetileceği ile ilgili planını açıklaması bekleniyor. Notre Dame Katedralindeki tadilat çalışmaları da pazartesiden itibaren yeniden başlıyor.

Almanyada ise hafta başından itibaren ülke genelinde maske takma zorunluluğu başlıyor. Toplu taşıma araçlarında ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske kullanılması zorunlu hale gelirken, maske kullanımı alışverişler sırasında da büyük oranda zorunlu olacak. Federal Risk Değerlendirme Enstitüsünün (BfR) yaptığı bir ankete göre, anket katılımcılarının yüzde 86sı uygulamayı mantıklı bulduğunu belirtti.

Son güncelleme: 17:50 26.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı