• Turkhane Logo

Güç dengesi değişebilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Çin'in yükselişiyle küresel güç dengesinde radikal bir değişim yaşanabileceğini dile getirdi.

18:00 13 Haziran 2020 Cumartesi
Güç dengesi değişebilir
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Çin'in yükselişiyle küresel güç dengesinde radikal bir değişim yaşanabileceğini dile getirdi.

Almanyada yayımlanan Welt am Sonntag gazetesine mülakat veren Kuzey Atlantik İttifakının (NATO) genel sekreteri Jens Stoltenberg, Çinin Avrupaya ulaşabilecek uzun menzilli füzeler ve nükleer silahlara yatırım yaptığına dikkati çekti.
Batı ittifakının bu yeni güçlüğe karşı birlik olması gerektiğini ifade etti eden Stoltenberg, Kesin olan bir şey varsa o da Çinin Avrupanın kapısına giderek yaklaştığıdır. diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg
Çinin Kuzey Kutup Bölgesinde, Afrikada ve Akdenizde varlığını artırmanın yanı sıra, Avrupa’da da kritik altyapı yatırımları yaptığını ifade eden Stoltenberg, ülkenin siber dünyada da büyük bir bir güç olduğunu vurguladı.
GÜNEY ÇİN DENİZİNDE NELER OLUYOR?
Şu ana dek Çinden hiçbir NATO üyesine doğrudan bir tehdit gelmediğini söyleyen Stoltenberg, buna karşın Güney Çin Denizinde ciddi gelişmeler gözlemlediklerini kaydedetti. 
Stoltenberg, Çinin gemilerin uluslararası sulardaki hareket özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik girişimlerini artırdığını ifade etti.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, bölgede yaşanan gerginliğe rağmen şu an için ittifak güçlerini buraya intikal ettirilmesi için bir sebep bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 18:00 13.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı