• Turkhane Logo

Guaido orduya 8 gün süre verdi

Rusya, Çin ve Türkiye'nin de aralarında olduğu bir dizi ülke ise Maduro'yu Venezuela'nın meşru başkanı olarak tanımaya devam ediyor.

20:11 16 Şubat 2019 Cumartesi
Guaido orduya 8 gün süre verdi
Rusya, Çin ve Türkiye'nin de aralarında olduğu bir dizi ülke ise Maduro'yu Venezuela'nın meşru başkanı olarak tanımaya devam ediyor.

Venezuelada kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, ülkede değişimin önünün açılması için orduya 8 gün süre verdiğini ifade etti.
Katıldığı bir forumda konuşan Guaido, Silahlı kuvvetlere sesleniyorum; 23 Şubat yaklaşıyor. Venezuela toplumu için çok önemli bir tarih. Zira bu olağanüstü duruma son vermek ve ülkede değişimin önünü açmak için bir fırsat var. Anayasanın yanında yer almanız için 8 gününüz var dedi.
Sputnikteki habere göre, Venezuelada kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaidonun destekçileri, düzenledikleri gösterilerde ABD bayrakları taşıdı
Guaido, daha önce yaptığı açıklamada, şu anda Kolombiya ve Brezilyaya gönderilen ve Devlet Başkanı Nicolas Maduronun ülkeye sokmayı reddettiği insani yardımların 23 Şubatta Venezuelaya getirilmeye başlanacağını belirtmişti. Guaido, ülkede bir insani kriz olduğunu ve konuyu 3 bölgeden uluslararası yardım getirerek çözeceklerini öne sürmüştü.
ABD yönetiminin, Devlet Başkanı Nicolas Maduroya gözdağı vermek için bu ülkeye askeri uçakla yeni bir yardım paketi göndermeyi planladığı bildirilmişti.
ABD Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin Kongreye gönderilen e-mailde, Venezuelaya gönderilmesi planlanan 250 tonluk insani yardım paketinin ABD ordusu üzerinden gönderilmesi tavsiye edilirken, bu adımın Maduroya gözdağı olacağı ve onun görevinden ayrılması için baskı oluşturacağı ifade edilmişti.
Venezuelada parlamento başkanı olan muhalif siyasetçi Juan Guaido, 23 Ocakta kendisini geçici devlet başkanı ilan etmişti. ABD ve müttefiki bir dizi ülke de Guaidonun başkanlığını tanımış ve seçilmesini kanunsuz saydıkları Maduroyu, muhalefete karşı şiddet uygulamaması için uyarmıştı.
Rusya, Çin ve Türkiyenin de aralarında olduğu bir dizi başka ülke ise Maduroyu Venezuelanın meşru başkanı olarak tanımaya devam ediyorlar

Son güncelleme: 20:11 16.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı