• Turkhane Logo

​Greta Thunberg’den dünya liderlerine: Boş sözlerinizle çocukluğumu çaldınız

İsveçli 16 yaşındaki çevre aktivisti Great Thunberg, Birleşmiş Milletler’de (BM) dünya liderlerine hitap etti.

10:50 24 Eylül 2019 Salı
​Greta Thunberg’den dünya liderlerine: Boş sözlerinizle çocukluğumu çaldınız
İsveçli 16 yaşındaki çevre aktivisti Great Thunberg, Birleşmiş Milletler’de (BM) dünya liderlerine hitap etti.



 İklim değişikliği konusunda yeterli adım atmadığını söylediği liderleri sert bir dille eleştiren Thunberg, “Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız” dedi.

Ekosistemin çöktüğünü, insanların öldüğünü söyleyen Thunberg “Siz sadece para ve ekonomik büyümelerinizden bahsediyorsunuz. Buna nasıl cüret edersiniz? diye konuştu.


BM Genel Sekreteri Antonio Guterresin evsahipliğinde gerçekleştirilen İklim Zirvesine aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğanın da olduğu 60 kadar lider bulunuyor.

Thunberg, Türkiye, Fransa, Almanya, Brezilya ve Arjantin’i iklim değişikliğiyle mücadele konusunda yeterli adım atmadıkları gerekçesiyle BM’ye resmi dilekçe sunarak şikâyet etti.

BM zirvesinde duygusal bir konuşma yapan Thunberg, şunları söyledi:

Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız. Ben yine de şanslı çocuklardan biriyim. İnsanlar ölüyor, ekosistemimiz çöküyor, kitlesel yok oluşla karşı karşıyayız ama siz sadece para ve ekonomik büyümelerinizden bahsediyorsunuz. Buna nasıl cüret edersiniz?

Thunberg, dünya liderlerine hızlı bir şekilde harekete geçme çağrısı yaptı ve Sizi izliyor olacağız dedi.

Thunberg’in BM’deki konuşması sosyal medyanın gündemine oturdu.

16 yasındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, dünya çapında 1,4 milyon öğrencinin katıldığı “İklim için Okul Grevi” protestosunu başlatmıştı.

Thunberg, BM Zirvesine katılmak için uçak yolculuğunu reddetmiş, New Yorka 15 günlük yelkenli yolculuğun sonunda ulaşmıştı.

Son güncelleme: 10:50 24.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı