• Turkhane Logo

Gerilim tırmanıyor: İsrail abluka altındaki Gazze ve Lübnan'ı vurdu!

İsrail ordusu, Gazze ve Lübnan'a gece yarısı saldırı başlattı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'de iki tünel ve Hamas'a ait iki silah deposunun vurulduğu belirtildi.

12:09 07 Nisan 2023 Cuma
Gerilim tırmanıyor: İsrail abluka altındaki Gazze ve Lübnan'ı vurdu!
İsrail ordusu, Gazze ve Lübnan'a gece yarısı saldırı başlattı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'de iki tünel ve Hamas'a ait iki silah deposunun vurulduğu belirtildi.

İsrail ordusu, Lübnandan atılan bir dizi roket nedeniyle yaşanan gelişmeler sonrası abluka altındaki Gazzeye saldırı başlattı. İsrail savaş uçaklarının Gazzede bazı hedeflere bir dizi hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

MERKEZ KOMUTANLIĞI ALARM DURUMUNA GEÇTİ
Gazze ve çevresinden sorumlu İsrail ordusu merkez komutanlığında alarm durumuna geçildiği aktarıldı. Gazzenin Beyt Hanun ve Han Yunis bölgelerinde 2021de İsrail ordusu tarafından vurulan iki tünelin yeniden hedef alındığı ve etkisiz hale getirildiği paylaşıldı.
HAMASA AİT İKİ SİLAH DEPOSU VURULDUAyrıca, abluka altındaki Gazze şeridindeki Hamasa ait kuzey ve merkezdeki iki silah deposunu vurulduğu belirtildi. Sosyal medyada, bölgede büyük patlamaların yaşandığı görüntüler paylaşıldı.
CAN KAYBI OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYORİsrail ordusu, saldırıların Hamasın güvenlik ihlallerine karşı gerçekleştirildiği, bölgede yaşanan olaylardan Haması sorumlu tuttuğu belirtildi. Saldırıda henüz can kaybı ya da yaralanan kimsenin olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.
LÜBNANA DA SALDIRI BAŞLATILDI
Gazzeye yönelik hava saldırısının ardından İsrailin ikinci hedefi Lübnan oldu. İsrail ordusu Lübnana saldırı başlattığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusu şimdi Lübnana saldırıyor. Ayrıntıları daha sonra açıklayacağız. ifadelerine yer verildi. Öte yandan Lübnan basını İsrail ordusunun Lübnanın güneyinde yer alan Filistin mülteci kampı er-Reşadiye yakınlarında bir alanı bombaladığını yazdı.
NETANYAHU: İSRAİL DÜŞMANLARINA AĞIR BEDEL ÖDETECEKİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazzeye saldırısı sırasında sona eren güvenlik kabinesi toplantısının ardından İsrailin bu gece ve gelecekteki karşılığının düşmanlarına ağır bedel ödeteceğini söyledi. Savunma Bakanı Yoav Gallant da güvenlik birimlerinin her alanda tam hazırlıklı olduğunu ve her türlü tehdide nasıl karşılık vereceklerini bildiklerini söyledi.
GAZZEDEN İSRAİL SALDIRILARINA ROKETLİ KARŞILIKİsrail ordusunun Gazze Şeridine düzenlediği hava saldırılarına karşı Gazzeden İsraile roket saldırıları düzenledi. İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazzeden İsrail sınırındaki yerleşimlere roketler fırlatıldığını duyurdu.
Açıklamada, Gazzeden fırlatılan yedi roketin hepsinin havada imha edildiği kaydedilirken, saldırılarda can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Gazze Şeridi çevresindeki İsrail yerleşim birimleri çevresinde uyarı sirenleri çalındığını belirtildi. Roketlerin hedefindeki Siderot, İbim, Niram, Karmia ve Haassarada saldırılara karşı uyarı sirenleri çalındı. Gazzedeki Filistinli direniş gruplarından roket saldırılarını üstlenen olmadı.

TEL AVİVDE SIĞINAKLAR AÇILDI
Bu arada, İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise güvenlik kabinesinin İsrail ordusu ve güvenlik kurumlarının tavsiyeleri doğrusunda Lübnandan atılan roketlere ilişkin bir dizi karar aldığı belirtildi. Öte yandan İsrail basını, Gazzeden yapılacak saldırı ihtimaline karşı Tel Aviv kentinde sığınakların açıldığını aktardı.
HAMASTAN AÇIKLAMAHamastan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs ve Gazzeye yönelik saldırganlığından işgali (İsraili) sorumlu tutuyoruz. Halkımızı ve direniş gruplarını Kudüs ve Aksamızı savunmak için işgale karşı açık bir çatışmada birleşmeye çağırıyoruz ifadelerine yer verildi. Açıklamada, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarının yanı sıra Kudüs ve Mescid-i Aksaya yönelik ihlallerinin devam etmesinin İsrailin güvenliğini sağlamayacağı vurgulandı. Hamasın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarınca yapılan açıklamada, İsrailin Gazze Şeridine yönelik düzenlediği saldırılara karşılık verildiği belirtildi. Açıklamada, İşgalin Gazzeye yönelik saldırılarına karşılık, hava savunma sistemleri ve roketlerle karşılık veriyoruz. denildi.
MEVCUT DURUM ÇOK TEHLİKELİLübnanın güneyinden İsraile yönelik roket fırlatılması ve verilen karşılığın ardından UNIFIL Medya Ofisi tarafından bir yazılı açıklama yapıldı. Bugün öğleden sonra Lübnanın güneyindeki İsraile doğru roketler fırlatıldı denilen açıklamada, İsrail ordusu, UNIFILe, hava savunma sistemi demir kubbeyi aktif ettiği bilgisini verdi. ifadeleri kullanıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen UNIFIL Komutanı Aroldo Lazaro, şunları kaydetti; Mavi hattın her iki tarafında da yetkililerle temas halindeyiz. Mevcut durum çok tehlikeli. UNIFIL, taraflara ivedi bir şekilde tansiyonun yükseltilmesinden kaçınılması ve itidal çağrısında bulunuyor.
NE OLMUŞTU?İsrail ordusu, Lübnandan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurmuştu. İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 34 roket fırlatıldığını bildirmiş ve Haması sorumlu tutmuştu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de topraklarından İsraile roket atılmasının sorumluluğunun Lübnan hükümetine ait olduğunu belirtmişti. Yaklaşık iki ay sonra güvenlik kabinesini toplayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İç tartışmalar düşmanlarımıza karşılık vermemize engel olmayacak demişti.

Son güncelleme: 12:09 07.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı