• Turkhane Logo

Gergerlioğlu, Garibe Gezer'in kendisine yazdığı mektubu okudu

Ömer Faruk Gergerlioğlu, gardiyanların kendisine sistematik şiddet ve cinsel işkencede bulunduğunu söyleyen ve tutuklu olduğu Kocaeli Kandıra Cezaevi’nde intihar ettiği iddia edilen Garibe Gezer'in kendisine ekim ayında yazdığı mektubu okudu.

13:32 11 Aralık 2021 Cumartesi
Gergerlioğlu, Garibe Gezer'in kendisine yazdığı mektubu okudu
Ömer Faruk Gergerlioğlu, gardiyanların kendisine sistematik şiddet ve cinsel işkencede bulunduğunu söyleyen ve tutuklu olduğu Kocaeli Kandıra Cezaevi’nde intihar ettiği iddia edilen Garibe Gezer'in kendisine ekim ayında yazdığı mektubu okudu.



HDPli Gergerlioğlu, Genel Kurulda yaptığı konuşmada, Adalet Bakanı Abdulhamit Güle yönelik, Bakın, ben sizi anlayamıyorum gerçekten Sayın Bakan. Bana gelen binlerce başvuruya yetişememe vebaliyle doluyum, yetişemezsem vicdanım çok sızlıyor. Ama siz sümen altı etmede çok mahirsiniz; inanın ki, öyle bir mahirlik ki... Ben sizin taş kalpli olduğunuza inanıyorum. Ben millete sesleniyorum, o hapishanelerde bana Çok doğru söylüyorsun Ömer Bey, devam et Ömer Bey. diyenlere sesleniyorum, tamam mı? Bakın, ben belgelerle konuşuyorum, size Garibe Gezerin fotoğrafını gösteriyorum dedi.

AKP Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Gergerlioğlunun sözünü keserek konuşmasına tepki gösterdi.


Gergerlioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

Garibe Gezerin 4 Ekim’de bana gönderdiği mektuptan size bahsedeceğim. Ya, biraz vicdanınız varsa susarsınız ya!

Bir dakika dinleyin, bakın. Bir ölünün mektubunu gösteriyorum. Garibe Gezerin bana gönderdiği... Bakın, ben, daha dün intihar eden Garibe Gezerin 4 Ekim’de bana gönderdiği mektuptan size bahsedeceğim. Ya, biraz vicdanınız varsa susarsınız ya! Bir ölünün, bir mazlum kadının mektubunu okuyacağım size ya. Allah aşkına bakın, hapishane damgası var. Bana gönderdiği mektupta bir sürü ihlali anlatmış. Nisan yayınlarının kitaplarının, dergilerinin engellendiğini anlatmış ve son cümlesini okuyayım -keşke hepsini okuyabilsem- diyor ki: Tarafsız, bağımsız yargı mahkemelerinin bulunmadığı, kalmadığı bugünlerde sesimizi, irademizi temsil eden siz değerli vekillerimize ulaştırmaya çalışıyorum, sesimi duyun Ömer Bey.

Garibe Gezer’in süreci tam bir cinayet! Bakın, ben bununla ilgili soru önergesi verdim Adalet Bakanlığına. Ne diyor? Cevaplanmadığı Gelen Kağıtlarda ilan edildi. 26 Ekim’de soru önergesi vermişim. Dün intihar etmiş. Soru önergem cevaplanmamış. Değerli arkadaşlar, ben onun durumunu çok yakından takip ediyordum. Az evvel ablasıyla görüştüm, gözyaşları içindeki ablasıyla görüştüm. Ona gönderdiğim cevabi mektup ulaştı mı? diye sordum ablasına Hayır Ömer Bey, ulaşmadı ama gayret ettiğinizi biliyordu, sağ olun Ömer Bey. dedi. Ama mektubumuzu bile engellemişler arkadaşlar ya. O kızı çıldırtmışlar orada. Ben biliyorum, bana gönderdiği mektup normal bir mektuptu. İntihara teşebbüs etmiş içerde. Bir hekim olarak... Bakın, bu nasıl bir sorumsuzluktur? İntihara teşebbüs eden insan bir daha intihar edebilir, nasıl onu tek kişilik hücrede tuttunuz? Defalarca Beni tek kişilik hücrede tutmayın, koğuşa alın. demiş ama yapmamışsınız. Bu konuda nasıl vicdanınız sızlamıyor?

Son güncelleme: 13:32 11.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı