• Turkhane Logo

'Gazze'ye nükleer bomba atarız' diyen İsrailli Bakana bakın ne oldu

Bir radyo röportajında varsayımsal bir nükleer seçenek hakkındaki soruya Eliyahu

09:14 06 Kasım 2023 Pazartesi
'Gazze'ye nükleer bomba atarız' diyen İsrailli Bakana bakın ne oldu
Bir radyo röportajında varsayımsal bir nükleer seçenek hakkındaki soruya Eliyahu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamasla savaşın giderek artan Filistinli sivil ölümlerine neden olduğu Gazzeye nükleer saldırı düzenlenmesi fikrine açık olduğunu söyleyen kabine üyesini açığa aldı.

Netanyahunun ofisi, koalisyon hükümetindeki aşırı sağ parti üyesi ve Miras Bakanı Amihay Eliyahunun bir sonraki duyuruya kadar kabine toplantılarından uzaklaştırıldığını açıkladı.

Bir radyo röportajında varsayımsal bir nükleer seçenek hakkındaki soruya Eliyahu Bu da bir yol şeklinde cevap vermişti.

Eliyahu veya partisinin lideri Gazze savaşını yürütmek için kurulan savaş kabinesinde yer almıyor. Bu isimlerin İsrailin kamuya açıklamadığı nükleer yeteneklerine ilişkin içeriden bilgiye ya da bunları harekete geçirecek yetkiye sahip olamayacakları belirtiliyor.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada Eliyahunun açıklamaları gerçeğe dayanmıyor. İsrail ve İsrail ordusu, masumlara zarar vermemek için uluslararası hukukun en yüksek standartlarına uygun olarak faaliyet gösteriyor. Zaferimize kadar bunu yapmaya devam edeceğiz, ifadeleri yer aldı.

Reuterse konuşan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Açıkçası bu sakıncalı bir açıklamaydı ve başbakan, kendisinin (Eliyahu) hükümet adına konuşmadığını açıkça ifade etti, dedi.

Eliyahu da sosyal medya hesabından Nükleer ifadesinin mecazi olduğunu mantıklı olan herkes anlayabilir, açıklamasında bulundu.

Son güncelleme: 09:14 06.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı