• Turkhane Logo

Gazze'de ölü sayısı 4 bin 651'e yükseldi

Hamas-İsrail çatışmalarının 16'ncı gününde can kayıpları da artıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı İsrail saldırılarında şimdiye kadar 4 bin 651 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

08:44 23 Ekim 2023 Pazartesi
Gazze'de ölü sayısı 4 bin 651'e yükseldi
Hamas-İsrail çatışmalarının 16'ncı gününde can kayıpları da artıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı İsrail saldırılarında şimdiye kadar 4 bin 651 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Hamasın kontrolündeki Gazze Şeridindeki Sağlık Bakanlığı İsrailin hava saldırılarında şu ana kadar en az 4 bin 651 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenlerin bin 873ünün çocuk olduğu belirtilirken 14 bin 245 Filistinlinin de yaralandığı aktarıldı.

Cumartesi günü ölenlerin sayısı 4 bin 385 olarak açıklanmıştı.Gazze Şeridinde iktidarı elinde bulunduran radikal İslamcı Hamasın 7 Ekimde İsraile geniş çaplı düzenlediği saldırılardan bu yana İsrailin verdiği bilgiye göre de bin 400 İsrailli yaşamını yitirirken, 212 İsrailli ise Hamas tarafından rehin alındı.

17 tırlık konvoy Refah Sınır Kapısında
Yardım kuruluşları ve güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre Gazze Şeridine yardım malzemesi taşıyan 17 tırdan oluşan konvoyun Mısırın Refah Sınır Kapısından giriş yaptığı bildiriliyor. Yardımların bugün Gazzeye ulaşması bekleniyor.

Cumartesi günü de 20 tırdan oluşan ilk konvoyun Gazzeye giriş yapmasına izin verilmişti. Birleşmiş Milletlere (BM) göre Gazze Şeridinin günde en az 100 tırlık yardım malzemesine ihtiyacı var. Çatışmalar öncesinde günde 450 tırlık malzeme gidiyordu.

İsrailin hedefi ne?

Öte yandan İsrail ordusu Hamasa karşı savaşta İsrail tarafında ağır kayıplar yaşanacağından yola çıkıyor. İsrail Ordu Sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus ABDdeki Fox televizyonuna yaptığı açıklamada stratejilerinin bir sonraki aşamasını Hamasın zayıflatılması olarak açıkladı. Ancak Conricus Hamasın savaşa hazırlandığını ve ilk aşamada İsraile ağır kayıp verdirmeyi hedeflediğini tahmin ettiklerini aktardı.
İsrail uyarıları artırdı
Filistin kaynakları İsrailin uyarılarını artırdığını bildiriyor. İsrailin dağıtılan broşür ve İsrail Ordusundan cep telefonlarına gönderilen sesli mesajlar ile Gazze Şeridinin kuzeyinde bulunanlara, kıyı şeridinin güneyine kaçmamaları halinde terör örgütünün sempatizanı olarak değerlendirilecekleri uyarısını yaptığı belirtiliyor.

Son güncelleme: 08:44 23.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı