• Turkhane Logo

Fransız Dışişleri Bakanı'ndan Yunanistan'a destek Türkiye'ye suçlama

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Yunanistan'ın egemenliğine yönelik saldırılar söz konusu olduğunda Paris'in, Atina'nın

00:27 07 Eylül 2022 Çarşamba
Fransız Dışişleri Bakanı'ndan Yunanistan'a destek Türkiye'ye suçlama
Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Yunanistan'ın egemenliğine yönelik saldırılar söz konusu olduğunda Paris'in, Atina'nın

Cumhuriyette yer alan habere göre Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Atina ziyareti öncesi Kathimerini gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

Catherine Colonna, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yaşanan gerilime de değindi.

Colonna, Yunanistanın egemenliğine yönelik saldırılar söz konusu olduğunda Parisin, Atinanın destekleyicisi olmaya devam edeceğini vurgulayarak, bunun değişmeyecek bir durum olduğunu dile getirdi.

Colonna, Belarus ve Türkiyenin, göç akımlarını Avrupa Birliğini istikrarsızlaştırma aracı olarak kullanmakla suçlayarak, insan sefaletini siyasi bir silah olarak kullananlara karşı dik durduklarını savundu.

BAZI KONULARDA TÜRKİYENİN TUTUMU HAKKINDA ŞÜPHELER VAR
Catherine Colonna, Fransa-Yunanistan ilişkilerine işaret ederek, Karşılaştığımız birçok zorluk göz önüne alındığında, Paris ve Atinanın sıklıkla aynı görüşleri paylaştığını ve her zaman Avrupa Birliği içinde daha fazla dayanışma ve birlik için çabaladığını görmek çok sevindirici dedi.

Colonna, Ukrayna-Rusya savaşına dikkat çekerek, Bu krizde yararlı bir rol oynayabilecek tüm ülkelerle diyaloğu güçlendirmek elzemdir ve Türkiye de şüphesiz onlardan biri ifadelerini kullandı.

Colonna ayrıca, diyalog kanallarının açık tutulması çağrısında bulunarak, Bazı konularda Türkiyenin tavrı hakkında şüpheler var ve bir müttefik ve komşu ülke ile her şeyi tartışmamıza izin veren açık bir diyalog sürdürmek normal ve faydalıdır diye konuştu.

YUNANİSTANA KARŞI DESTEKLEYİCİ TUTUMUMUZ DEĞİŞMEYECEK
Catherine Colonna, ülkesinin, Yunanistanın yanında olduğunu vurgulayarak, Fransanın, Yunanistanın egemenliğine yönelik saldırılar söz konusu olduğunda Yunanistana karşı her zaman çok net ve destekleyici olduğunu ve bu durumun değişmeyeceğini tekrarlamak isterim dedi.

Son güncelleme: 00:27 07.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı