• Turkhane Logo

Fransız Bakan: Türkiye'den Afrin operasyonuna son vermesini istedik

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, (BMGK) Suriye'de bir ay süreyle ateşkes kararına imza atmıştı.

23:58 06 Mart 2018 Salı
Fransız Bakan: Türkiye'den Afrin operasyonuna son vermesini istedik
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, (BMGK) Suriye'de bir ay süreyle ateşkes kararına imza atmıştı.

Kararın ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde kabul edilen Suriyede 30 günlük insani ateşkes çağrısının Afrin bölgesini de kapsadığını söylemişti.
 
Macron, Afrin için daha önce yaptığı açıklamada ise, Eğer bu operasyon teröristlere karşı mücadeleden çıkıp bir işgal operasyonuna dönüşürse bizim için büyük bir sorun haline gelir uyarısında bulunmuştu.
 
Macronun ardından Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiyeden birçok kez Afrin operasyonuna son vermelerini istediklerini söyledi. Parlamentonun Dış ilişkiler komitesinde konuşan Le Drian, uluslararası toplumun BM destekli ateşkes çağrısının Doğu Gutada uygulanmasına odaklandığını, ancak Afrindeki durumun da görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtti.

 
Fransız Bakan, BMGK kararını bir kez daha hatırlatarak, Ateşkes iradesi herkes için, tüm Suriye için. Bunu söylememiz gerekiyor çünkü önümüzdeki günlerde hepimiz Doğu Guta sorununa odaklanacağız, ancak ateşkes kararı her yer için geçerli, buna Afrin de dahil dedi.
 
Le Drian, Fransız makamlarının tekrar tekrar Türk yetkililere Afrin bölgesindeki Kürt militanlara karşı müdahaleden üzüntü duyulduğunu söylediğini ve buna bir son verilmesi tavsiyesinde bulunulduğunu anlattı.

Son güncelleme: 23:58 06.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı