• Turkhane Logo

Fransa’dan Anadolu Ajansı’na: Yalan haber üreten bir propaganda merkezi

Fransa'da İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir kurum, Anadolu Ajansı'nın yalan haberler ürettiğini söyleyerek, ajansı bir propaganda merkezi olarak nitelendirdi.

18:48 28 Nisan 2021 Çarşamba
Fransa’dan Anadolu Ajansı’na: Yalan haber üreten bir propaganda merkezi
Fransa'da İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir kurum, Anadolu Ajansı'nın yalan haberler ürettiğini söyleyerek, ajansı bir propaganda merkezi olarak nitelendirdi.


Fransada İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir kurum olan “Suçun ve Radikalleşmenin Önlenmesi İçin Bakanlıklar Arası Komite”, Anadolu Ajansının haberlerini Twitter’dan paylaşarak tepki gösterdi.

Anadolu Ajansı’nın normal bir ajans olmadığını, yalan haber üreten bir propaganda merkezi olduğunu iddia eden kurum, “Anadolu Ajansı kendisini bir basın ajansı olarak tanıtıyor. Gerçekte durum böyle değil: Anadolu Ajansı, kendi sitesinde Fransaya yalan ve iftira yoluyla saldıran köşe yazıları yayınlayan bir propaganda organı” dedi.


Anadolu Ajansı’nı Fransa’ya karşı yalan haber yapmakla suçlayan Komite, “Bu propaganda organı, devletin (Fransa’nın) Müslüman yurttaşları hedef aldığını iddia ederek Fransanın eylemlerinin karşısında savunuculuk pozu veriyor. Bu tahammül edilemez” dedi.

Fransa Anayasa’sındaki “Cumhuriyet inanç özgürlüğünü sağlar. İbadetin serbestçe yapılmasını garanti eder” şeklindeki maddeyi hatırlatan Komite, “Fransa’da tüm vatandaşlar, inananlar veya inanmayanlar eşit muamele görür” dedi. Fransa’nın laik olduğuna vurgu yaptı.

YALAN DİYEREK DAMGALADI

Kurum ayrıca Anadolu Ajansı’nın haberlerinden örnekler de paylaştı. 27 Nisanda Fatih Karakaya’nın kaleme aldığı “Emmanuel Macron konuşmasını değiştiriyor, demokrasi için kötüye işaret” başlıklı yazıyı “yalan” damgalı bir görselle paylaşan Komite, “Bu yazıda Anadolu Ajansı Fransaya halkın bir kısmını görüşleri ve sözde dini bağlılığı nedeniyle kriminalize etmek istediği suçlaması yöneltiyor. Bu tamamen yanlış” dedi.
  Anadolu @aa_french se présente comme une agence de presse. En réalité, il n’en est rien : Anadolu est un organe de propagande qui publie sur son site des tribunes d’opinion attaquant, de façon mensongère et calomnieuse, la France. — SG-CIPDR (@SG_CIPDR) April 27, 2021  
22 Nisan’da yayınlanan başka bir haberi paylaşan Komite, haberdeki “Fransa Müslümanları susturmak istiyor” ifadesinin de yalan olduğunu savundu.

MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ TEHDİDİ

Komite son olarak Fransa’nın, kökeni ve dini ne olursa olsun tüm vatandaşlarını tanıdığını, tüm inançlara saygı duyduğunu söyledi. “Devlet her gün tüm ırkçılık ve Anti-Semitizm’le ile mücadele etmektedir” dedi.

Fransa’nın, evrenselcilik ve hümanizm ilkelerini baltalayan yalan ve iftiraların yayılmasına müsamaha göstermeyeceği taahhüdünde bulundu.

AANIN HABERLERİ FRANSAYI NEDEN RAHATSIZ ETTİ?

Paylaşıma AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karagöz Anadolu Ajansının haberciliğinin sorgulanmasının, dahası Fransa kamuoyunda hedef gösterilmesinin kabul edilemez diye tepki gösterdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CIPDRın paylaşımına Twitter hesabından yanıt verdi. Altun, Anadolu Ajansı’nın haberleri Fransa’yı neden rahatsız ediyor, sizin basın özgürlüğü anlayışınız bu mu? dedi.

Altun şöyle devam etti:

Anadolu Ajansı’nın haberleri Fransa’yı neden rahatsız ediyor? Soruyoruz. Sizin basın özgürlüğü anlayışınız bu mu? İslam karşıtlığı ve Müslümanlara yönelik sistematik ayrımcılığın merkezi haline gelen Fransa neden basın ve fikir özgürlüğünü hedef alıyor? Neden korkuyorsunuz? 
  Anadolu Ajansı’nın haberleri Fransa’yı neden rahatsız ediyor?

Soruyoruz.

Sizin basın özgürlüğü anlayışınız bu mu?

İslam karşıtlığı ve Müslümanlara yönelik sistematik ayrımcılığın merkezi haline gelen Fransa neden basın ve fikir özgürlüğünü hedef alıyor?

Neden korkuyorsunuz? https://t.co/jNwGClKPNi — Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) April 28, 2021  

Son güncelleme: 18:48 28.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı