• Turkhane Logo

Fransa'da terör alarmı: Louvre Müzesi ve Versailles Sarayı boşaltıldı

Bir öğretmen ve üç okul çalışanının yaralandığı

22:31 14 Ekim 2023 Cumartesi
Fransa'da terör alarmı: Louvre Müzesi ve Versailles Sarayı boşaltıldı
Bir öğretmen ve üç okul çalışanının yaralandığı

Euronewste yer alan habere göre Fransada dün yaşanan okul saldırısının ardından bugün Parisin önemli bazı turistik mekanlarında güvenlik alarmı verildi.

Paristeki Louvre Müzesi güvenlik  gerekçesiyle boşaltıldı ve ziyarete kapatıldı. Versailles Sarayında ise bomba alarmı verildi, tahliyelerin devam ettiği bildirildi.

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan başkent Paristeki ünlü Louvre Müzesinin terör saldırısı korkusuyla cumartesi günü boşaltıldı ve ziyarete kapatıldı.

Karar, geçen yıl yaklaşık sekiz milyon ziyaretçi ağırlayan müzenin yazılı tehditler almasının ardından alındı. Kurumun sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda, bugün için ziyaret rezervasyonu yaptıran kişilere geri ödeme yapılacağı belirtti.

Fransız medyasına göre, müzenin yazılı bir bomba tehdidi almasının ardından 15 bin kadar ziyaretçi tahliye edilmek zorunda kaldı.
Lise saldırı sonrası 7 bin asker gönderiliyor

Öte yandan Fransa cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada dün ülkeyi sarsan terör eyleminin yaşandığı Arrasa 7 bin asker sevk etme kararı alındı.

Yoğun bir Yahudi ve Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan Arras kentinde dün bir lisede düzenlenen bıçaklı saldırı sonucu bir kişi ölmüş, üç kişi yaralanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı, asker görevlendirmesinin, Ocak 2015 saldırılarının ardından ülkenin hassas kabul edilen bölgelerini terörizmden korumak üzere başlatılan Sentinelle askeri operasyonu kapsamında yapıldığını duyurdu.

Elysee Sarayından yapılan açıklamada, askerlerin bölgeye sevkinin pazartesi akşamına kadar tamamlanacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, olayın Orta Doğuda devam eden şiddet olaylarıyla bağlantılı olabileceğini belirtirken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da olayı bir İslamcı terör eylemi olarak nitelendirdi.

Macron, başka bir bölgede bir başka saldırı girişiminin güvenlik güçleri tarafından engellendiğini söyledi. İçişleri Bakanlığı, Macronun Parisin Yvelines bölgesinde radikal olarak bilinen bir kişinin ibadethaneden çıkarken yasadışı silah taşımaktan tutuklanmasına atıfta bulundu bilgisini verdi.
Zanlı dahil sekiz kişi tutuklandı

Olayla ilgili soruşturmanın ilk bulgularına göre, olayın zanlısı olarak tutuklanan Çeçen kökenli Muhammed Moguçkovun Arapça Allahü Ekber diye bağırarak saldırıyı düzenledi.

Polis, zanlıyla birlikte toplam sekiz kişinin tutuklandığını açıkladı. Saldırganın 17 yaşındaki erkek kardeşinin başka bir okul yakınlarında tutuklandığı, soruşturma amacıyla gözaltına alınan diğer kişilerin ise zanlının aile üyeleri olduğu bildirildi.
Okulda panik

Öğrencilerin zarar görmediği saldırıda yaşamını yitiren öğretmeninin boğazından ve göğsünden bıçaklandığı bildirildi. Yararlılar arasında bulunan okulun güvenlik görevlisinin ise hayati tehlikesi devam ediyor.

Yaralanan diğer iki kişiden birinin başka bir öğretmen, diğerinin ise bir okulun temizlik çalışanı olduğu, ve durumlarının daha hafif olduğu belirtildi.

Görgü tanıkları, saldırı esnasında okulda büyük bir panik havası yaşandığını aktardı.

Üç yıl önce, 16 Ekim 2020de yine bir Çeçen tarafından Parisin banliyölerinden birindeki okulunun yakınlarında öğretmen Samuel Patynin kafasının kesilmişti.

Son güncelleme: 22:31 14.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı