• Turkhane Logo

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye ile gerginlik hafifledi

"Türkiye ile gerginlik son haftalarda hafifledi" diyen Macron, 'temkinli davranma devam edeceklerini' söyledi.

19:50 25 Haziran 2021 Cuma
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye ile gerginlik hafifledi
"Türkiye ile gerginlik son haftalarda hafifledi" diyen Macron, 'temkinli davranma devam edeceklerini' söyledi.


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesi nedeniyle bulunduğu Brükselde düzenlediği basın açıklamasında, Türkiye ile gerginlik son haftalarda hafifledi dedi. Avrupa ülkelerinin temkinli davranmaya devam edeceğini söyleyen Macron, Yaz boyunca tedbirli olacağız, aynı zamanda ortak çalışmalara yeniden başlayacağız ifadelerini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanı, yasa dışı göçle daha etkin mücadelenin de ele alındığını da aktardı. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ilettikleri ancak birliğe üye ülkelerin onaylamadığı Rusya Başkanı Vladimir Putin ile ortak zirve talebi hakkında konuşan Macron, En önemli şey, fikir birliğine varmaktır. Ayrılıklar bizi zayıflatır dedi.


MACARİSTAN ABDE KALMALI

Parlamentoda, 18 yaş altı bireylerin eğitim gördüğü okullarda eşcinselliği ve cinsiyet değişikliğini teşvik ettiği düşünülen içeriklerin yasaklanmasını onaylayan Macaristanı eleştiren Macron, şöyle konuştu: Bir ülkenin bu duruma nasıl gelebildiğini araştırmamış ve çözmemiz gerekiyor. Buna karşı kültürel bir savaş, bir medeniyetler savaşı vermeliyiz. Homofobik yasalara karşı mücadele etmek, bireysel özgürlükleri ve insan onurunu korumaktır.

Ancak, Macaristanın ABden ayrılmaması gerektiğini ifade eden Fransa Cumhurbaşkanı, 50inci maddenin kullanılmasından yana değilim ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 19:50 25.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı