• Turkhane Logo

[FLAŞ] Ordu muhtıra verdi, o isim istifa etti!

Bolivya'da protestolar devam ederken Genelkurmay Başkanı Kaliman, Devlet Başkanı Morales'in istifa etmesini istedi. Bu bildiriden kısa süre sonra Morales istifa ettiğini açıkladı.

00:50 11 Kasım 2019 Pazartesi
[FLAŞ] Ordu muhtıra verdi, o isim istifa etti!
Bolivya'da protestolar devam ederken Genelkurmay Başkanı Kaliman, Devlet Başkanı Morales'in istifa etmesini istedi. Bu bildiriden kısa süre sonra Morales istifa ettiğini açıkladı.

Güneya Amerika ülkesi Bolivyada halkın protestoları devam ederken bugün ordu yönetime doğrudan müdahale etti. 
Bolivya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Williams Kaliman, ordu adına okuduğu muhtıra ile Devlet Başkanı Evo Moralesin istifasını istedi. 
SİLAHLI KUVVETLER: İSTİFA ETMESİNİ TAVSİYE EDİYORUZ
Muhtırada şu ifadeler yer aldı: Ülkede artan çatışmalar karşısında halkın güvenliğini sağlamak, hayat hakkını güvence altına almak adına şiddetin durulmasına müsaade etmesi, Bolivyanın iyiliği ve istikrarın korunması için Devlet Başkanı Evo Moralese istifa etmesini öneriyoruz. Halka ve gösteri düzenleyen kesimlere de kardeşler arasındaki anlaşmazlığın kan dökülmesine ve ailelerimizin üzülmesine sebep olmaması için şiddet olaylarına son vermelerini talep ediyoruz.
Bolivya Devlet Başkanı Moralese yakınlığı ile bilinen Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman bugün bir muhtıra yayımladı. Kalimanın muhtırayı okuduğu anları televizyonlar naklen yayınladı. Ordunun muhtırasından kısa süre sonra Morales istifa etti.
DEVLET BAŞKANI MORALES İSTİFA ETTİ
Ordunun verdiği muhtıranın akabinde Morales görevinden istifa ettiğini açıkladı. 
Bolivyada 20 Ekimde düzenlenen başkanlık seçimlerinin oy sayımına yönelik haftalardır düzenlenen gösterilerde üç şehirde polis dün protestocuların safına geçmişti.
Cuma günü başşehir La Pazda düzenlenen protesto eylemlerinde polis de göstericilerle beraber yürüdü. Gelişme güvenlik güçleri Devlet Başkanı Moralese verdikleri desteği çekti şeklinde yorumlandı.
MORALES PROTESTOCULARI DARBECİLİKLE İTHAM ETMİŞTİ
Devlet Başkanı Morales, yaşananları bir darbe diye nitelendirirken destekçilerini yaşananlara karşı durmaya çağırdı.
Bugüne kadar yanlış bir şey yapmadığını ve istifa etmeyeceğini söyleyen Morales, Demokrasiyi savunduklarını söylüyorlar, fakat bir diktatörlükteymişçesine davranıyorlar. dedi.
Ülkenin dışişleri bakanlığı da yaptığı açıklamada, sivil radikal gruplar tarafından bir darbenin yapıldığını, polisin toplumun ve devlet kurumlarının güvenliği işlevlerini içeren anayasal görevini terk ettiğini ifade etti.

Son güncelleme: 00:50 11.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı