• Turkhane Logo

Finlandiya: İsveç'teki eylemler NATO'ya üyelik sürecini uzattı

Ülkesinin NATO üyeliği sürecine ilişkin konuşan Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto,

19:27 25 Ocak 2023 Çarşamba
Finlandiya: İsveç'teki eylemler NATO'ya üyelik sürecini uzattı
Ülkesinin NATO üyeliği sürecine ilişkin konuşan Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto,

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, NATO üyeliği konusunda Macaristanın onayını şubat sonu itibarıyla beklediklerini, öte yandan İsveçte yaşananlar nedeniyle Türkiyeden kendilerine onay için tarih verilmediğini söyledi. Litvanya, Letonya ve Estonyada yayın yapan BNSin haberine göre, Haavisto, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile Rigada bir görüşme gerçekleştirdi.

İSVEÇTEKİ GÖSTERİLER DURUMU UZATTIHaavisto, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve Macaristan dışındaki ülkelerin Finlandiyanın NATO üyeliğini onayladığını ifade ederek, Türkiyeden Stockholmde yaşanan olay nedeniyle herhangi bir gün bildirilmedi. Stockholmdeki son gösteriler, durumu yalnızca uzattı ve şiddetlendirdi dedi. Haavisto, Finlandiya ve İsveçin halihazırda NATOnun mevcut girişimlerine aktif olarak dahil olduğunu, her iki ülkenin NATO ile birlikte üye devletlerin güvenliğini sağladığını belirtti.
SINIRI GÜVENLİ HALE GETİRMEK İSTİYORUZFinlandiyanın Rusya ile 1300 kilometrelik bir sınırı paylaştığını hatırlatan Haavisto, Helsinkinin amacının, NATOnun Finlandiya ile Rusya arasındaki sınırını güvenli hale getirmek olduğunu ifade etti. Haavisto, NATO üyeliği konusunda Macaristanın onayını şubat sonu itibarıyla beklediklerini de kaydetti. 

Son güncelleme: 19:27 25.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı