• Turkhane Logo

Fauci: Resmi sayı düşük, ABD’de 80 binden fazla ölüm var

ABD'nin viroloji konusundaki en önemli uzmanlarından Dr. Anthony Fauci kongreyi uyardı. Hızla normale dönüldüğü takdirde kontrol altına alınamayacak yeni bir salgın ve daha derin bir ekonomik kriz görüleceğini söyledi.

10:53 13 Mayıs 2020 Çarşamba
Fauci: Resmi sayı düşük, ABD’de 80 binden fazla ölüm var
ABD'nin viroloji konusundaki en önemli uzmanlarından Dr. Anthony Fauci kongreyi uyardı. Hızla normale dönüldüğü takdirde kontrol altına alınamayacak yeni bir salgın ve daha derin bir ekonomik kriz görüleceğini söyledi.



ABD koronavirüs (Covid-19) ile Mücadele Görev Gücü üyesi ve viroloji uzmanı Dr. Anthony Fauci, önemli bir açıklama yaptı. Kısıtlamaların hızlıca gevşetmenin yeni ve kontrol edilemeyen bir salgını tetikleyebileceğini söyledi. Fauci, açıklanan resmi koronavirüs sebepli ölüm sayısınından kuşku duyduğunu, daha fazla olduğunu düşündüğünü söyledi.

“NORMALLEŞMENİN ÇOK CİDDİ SONUÇLARI OLUR”


AFP’nin haberine göre, Capitol Hill’de konuşan Fauci, harap olmakta olan ekonomiyi yeniden canlandırmak için hızlı adımlar atmaya çalışan Başkan Donald Trump’ın söylemiyle çelişen bir uyarı mesajı verdi.

ABD’de açıklanan Covid-19 kaynaklı ölüm sayısının gerçek rakamların altında olduğunu ve alınan önlemlerden hızlı bir şekilde vazgeçmenin “çok ciddi sonuçları olabileceğini” söyledi.

Video konferans yoluyla Senato’ya hükûmetin koronavirüsle mücadelesi konusunda açıklama yapan Dr. Fauci, “Vaka sayılarında ufak yükselmelerin yaşandığı yerlerde salgınlar görmeye başlayacağımızdan endişe duyuyorum” dedi.

ÖLÜM SAYISI 80 BİN’DEN YÜKSEK

Senatör Bernie Sanders’in bir sorusuna yanıt veren Fauci, ABD koronavirüs ölümlerinin muhtemelen açıklanan resmi sayı 80.000’den daha yüksek olduğunu söyleyerek, özellikle New York’taki birçok insanın hastaneye kaldırılmadan önce evlerinde hayatlarını kaybettiğini söyledi.

Soruları yanıtlayan Fauci, “Bir eyalet veya içindeki bir topluluk yönergelere uymaz ve yeniden normal hayata geçerse sonuçlar gerçekten ciddi olabilir.” dedi.

Fauci, aşı konusunda ise “ihtiyatlı bir şekilde iyimser” olduğunu ve konunun üst düzey yetkilisi Ulusal Sağlık Enstitülerinin 8 ayrı klinik deney ile yakından ilgilendiğini, enstitü ile yakın işbirliği içinde olan Moderna firması tarafından da bir deneme gerçekleştirildiğini belirtti.

SADECE ÖLÜMLER YAŞANMAZ EKONOMİ DAHA GERİLER

İnsan hayatının ekonomiden daha değerli olduğunu hatırlatan uzman kongredekilere “Daha sonra kontrol edemeyeceğiniz bir salgını tetiklemeniz için gerçek bir risk var,” dedi.

Fauci, test sayısı arttırılmadan ve filyasyon sistemi oluşturulmadan ülkenin normale dönmesinin doğru olduğunu belirtti ve aksi takdirde “Sadece acı ve ölüm yaşanmaz, ekonomik iyileşme yolunda da daha geriye gidilir” uyarısını yaptı. 

Son güncelleme: 10:53 13.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı