• Turkhane Logo

'F-16'lar Ukrayna'daki savaşın seyrini değiştirebilir'

Ukrayna Batılı müttefiklerin vadettiği F-16 savaş uçaklarından ümitli. Savunma Bakanı Reznikov, F-16'ların savaşın seyrini değiştirebileceğini söyledi.

11:54 28 Ağustos 2023 Pazartesi
'F-16'lar Ukrayna'daki savaşın seyrini değiştirebilir'
Ukrayna Batılı müttefiklerin vadettiği F-16 savaş uçaklarından ümitli. Savunma Bakanı Reznikov, F-16'ların savaşın seyrini değiştirebileceğini söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Batılı müttefiklerin Ukraynaya vadettiği F-16 savaş uçaklarının Rusyanın saldırısıyla başlayan savaşın seyrini değiştirebileceğini söyledi.

Ukraynalı Bakan, Batı yapımı F-16ların savaşta kullanılmasını ciddi bir oyun değiştirici olarak gördüğünü ifade ederek, bu durumun Rus saldırılarına karşı verdikleri savunma savaşında önemli bir yeniliğe yol açacacağını söyledi.

Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre Rasnikov F-16ların gelecek yılın ilkbahar aylarından itibaren kullanılmaya başlanmasını bekliyor.

F-16lar için ilkbahar beklentisi
Bildin de dahil olduğu Axel Springer Medya Grubu bünyesindeki Ronzheimer Podcaste açıklamalarda bulunan Reznikov, F-16ların kullanımı ile ilgili altyapı çalışmalarına başlandığını, bu bağlamda Ukraynalı pilot, mühendis ve teknisyenlere eğitim verildiğini belirterek, Bu en az altı ay, belki biraz daha uzun sürebilir. Bu yüzden önümüzdeki yılın ilkbaharında olacağını düşünüyorum dedi.
Savaş muhabiri Paul Ronzheimerin hazırladığı podcast yayınına katılan Reznikov, amacın, Rusyanın gökyüzündeki hakimiyetine son vermek olduğunu belirterek, F-16 savaş uçaklarının, Ukraynadaki yerleşim yerlerinin korunması ile birlikte hava savunmasının bir parçası olacaklarını belirtti. Bakan, Bu gerçekten ciddi bir oyun değiştirici olacak. Gerçekten ciddi bir değişiklik diye konuştu.

Washingtonun, Rusyaya karşı savunma savaşında kullanmak üzere Ukraynaya F-16 sevkiyatına izin vermesi üzerine çok sayıda Batılı ülke Kieve onlarca ABD yapımı savaş uçağı tedarik edeceklerini açıkladı.

Ukrayna Batıdan savaşın başladığı 2022 yılının Şubat ayından itibaren F-16 talep ediyordu ancak Batılı ülkeler bu talebe savaşı daha da tırmandıracağı endişesiyle sıcak bakmıyorlardı.

Son güncelleme: 11:54 28.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı