• Turkhane Logo

Eşref Gani'nin kaçarken çalışanlarına 'Toplantım var, döneceğim' dedidiği iddia edildi

Afganistan'ı terk eden son devlet başkanı Eşref Gani'nin, başkanlık sarayından çıkarken çalışanlarına "Toplantım var" diye yalan söylediği belirtildi.

09:41 18 Ağustos 2021 Çarşamba
Eşref Gani'nin kaçarken çalışanlarına 'Toplantım var, döneceğim' dedidiği iddia edildi
Afganistan'ı terk eden son devlet başkanı Eşref Gani'nin, başkanlık sarayından çıkarken çalışanlarına "Toplantım var" diye yalan söylediği belirtildi.


Afganistanda Talibanın Kabile dayandığı pazar günü ülkeyi terk eden son devlet başkanı Eşref Gani hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Eski milletvekili Elay Ershad, Ganinin başkanlık sarayındaki çalışanlarına bile yalan söyleyerek ülkeden kaçtığını söyledi.

Buna göre Gani, Başkanlık Sarayını terk ederken Savunma Bakanlığında toplantıya gittiğini söyledi. Hatta bazı korumalarını, kendisini beklemesi için Savunma Bakanlığına gönderdi. Ancak Gani, saraydan bindiği helikopterler bakanlığa gitmek yerine ülkeden kaçtı.


BBCye konuşan Elay Ershad, [Sarayda] Toplantıları vardı ve onunla bu toplantılara katılan kişilerin bana anlattığına göre, Savunma Bakanlığıa gidiyorum ve orada bir toplantım var. Sonra döneceğim diyerek saraydan kayboldu ifadelerini kullandı. Ershad, Bazı korumalarını bakanlığa bile gönderdi. Onlar bekliyordu ama o, helikopterle başka bir yere gitti dedi. 

Ershad, Eşref Ganinin kaçtıktan sonra yaptığı açıklamada kan dökülmesini engellemek için böyle bir karar aldığını öne sürmesine de şu tepkiyi gösterdi: Ona o kadar kızgınım ki. Korkak biri olduğunu düşünüyorum. Üç ay önce gidebilir ve bu savaşta ölen bütün askerlerimizin ölümünü engelleyebilirdi. Halkını, ülkesini geride bıraktı. Ona kızgınlığımı anlatacak sözcük bulamıyorum.

Ershad, bir kadın olarak Taliban ilerlerken kendisinin Afganistanda kaldığını da vurguladı. Gani için, Umarım geri döner. Umarın onun gözlerinin içine bakıp Ben bir kadındım ve burada kaldım, siz kaçtınız diyebilirim ifadelerini kullandı.

Ülkenin son seçilmiş devlet başkanı olan Eşref Ganinin şu an için nerede olduğu bilinmiyor. Ganiye sosyal medyadan tepki yağarken, bazı Afgan liderlerin kendisinden kan dökülmesini engellemek için gitmesini istediği ve ileride dönmeyi planladığı da iddialar arasında.

Rusyanın Kabil Büyükelçiliği ise Ganinin yanına dört araba ve bir helikopter dolusu para aldığını, helikoptere sığmayan banknotların pistte bırakıldığını açıklamıştı.

Son güncelleme: 09:41 18.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı