• Turkhane Logo

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin zehirlendiği iddia edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'baş düşmanı' ve en açık sözlü muhalifi Mihail Saakaşvili'nin, hapishanede zehirlendiği iddia edildi.

17:16 25 Aralık 2022 Pazar
Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili'nin zehirlendiği iddia edildi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'baş düşmanı' ve en açık sözlü muhalifi Mihail Saakaşvili'nin, hapishanede zehirlendiği iddia edildi.

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvilinin ailesi ve avukatları, Saakaşvilinin, hapishanedeki hücresinde zehirlendiğini öne sürdü.

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili Tiflis Şehir Mahkemesi tarafından şiddet ve görevini kötüye kullanmak suçlamasıyla 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

54 yaşındaki Saakaşvili, video bağlantısı aracılığıyla mahkemeye çıkarken son derece zayıf ve hasta görünüyordu. Saakaşvilinin avukatları, Gürcistandaki cezaevine yaptıkları son ziyaretin ardından saç ve tırnak örnekleri aldı.

Dailymailde yer alan habere göre, ABDli bir toksikolog tarafından hazırlanan raporda Saakaşvilinin vücudunda cıva ve arsenik örneklerine rastlandı ifadesi yer aldı.

Raporda, Saakaşvilinin ağır metal zehirlenmesine maruz kaldığı ve tedavi ile bu kadar zehirlenemeyeceği öne sürüldü.

Raporu hazırlayan Profesör David Smith, Makul bir kesinlik derecesine göre, bu kimyasallar Mihail Saakaşvilinin hapse girmesinden sonra kullanılmaya başlandı dedi.


Oğlu Eduard, AB parlamentosuna, babasının başka bir ülkede tedavi görmesine izin verilmesi gerektiğini çünkü vücudunda cıva ve arsenik sebebiyle ağır metal zehirlenmesi olduğuna dair belirtilerin bulunduğunu söyledi.

PUTİNİN TEHDİDİ AKILLARA GELDİ
Saakaşvilinin annesi Giuli Alasania, oğlunun ölüm döşeğinde olduğunu söyledi ve Rus devletinin zehirlediğini öne sürdü.

Saakaşvilinin avukatı Massimo DAngelo, müvekkilinin hızla kötüleşen sağlığının arkasında kesinlikle Putinin olduğunu iddia etti.

Massimo DAngelo, İnsanlar Putinin 2008de şu anda Ukraynaya yaptığını Gürcistana da yaptığını unutuyor. Tıpkı bugün Ukraynada Başkan Zelenskinin yaptığı gibi Saakaşvili de ayağa kalktı ve karşı koydu. Bu nedenle Kremlin ve özellikle Putin onun baş düşmanı, bir numaralı düşmanı haline geldi. Saakaşvilinin ülkeyi Batılılaştırmak için yaptığı her şey Putinin istediklerine aykırıydı ifadesinde bulundu.

Rusya, 2008 yılındaki Gürcistanı işgali sırasında, dönemin Cumhurbaşkanı Saakaşvili tarafından püskürtüldü. Rus lider Putin, yaşanan olayların ardından Saakaşviliyi tehdit etmişti.

Son güncelleme: 17:16 25.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı