• Turkhane Logo

Esad, İklim Zirvesi'ne davet edildi

Washington yönetimi ise Beşar Esad'ı 300 binden fazla sivilin ölümünden ve milyonlarca insanın mülteci durumuna düşmesinden sorumlu tutuyor.

08:24 17 Mayıs 2023 Çarşamba
Esad, İklim Zirvesi'ne davet edildi
Washington yönetimi ise Beşar Esad'ı 300 binden fazla sivilin ölümünden ve milyonlarca insanın mülteci durumuna düşmesinden sorumlu tutuyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esadı 30 Kasımda Dubaide düzenlenecek olan BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansına (COP28) davet etti.

BAEnin Şam Büyükelçiliğinin Twitter hesabından paylaşılan iletide, COP28e katılım için Esadın, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan tarafından davet edildiği belirtildi.

Suriye devlet haber ajansı SANA da söz konusu paylaşımı teyit etti.

Analistlere göre Esadın katılması halinde bu, ülkesinde 2011de başlayan iç savaştan bu yana katılacağı ilk küresel zirve olacak.

Bununla birlikte  Esad yönetimine yaptırım uygulamayı sürdüren ülkeler açısından diplomatik gerginliklere neden olabilecek.

Öte yandan dünyanın en büyük petrol üreticilerinden olan devlete ait Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketinin CEOsu Sultan Ahmed el Caberin BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansına (COP28) başkan olarak atanması sonrası başlayan tartışmalar devam ediyor.

Suriye lideri Esad, mart ayında Birleşik Arap Emirliklerini ziyaret etmişti.

Bu aynı zamanda Esadın, savaşın patlak verdiği 2011den bu yana bir Arap devletine yaptığı ilk ziyaret olarak kayıtlara geçti.

Ayrıca Arap ülkeleri, ay başında Suriyeyi Arap Birliğine yeniden kabul etme kararı almıştı.

Washington yönetimi ise Beşar Esadı 300 binden fazla sivilin ölümünden ve milyonlarca insanın mülteci durumuna düşmesinden sorumlu tutuyor.

Keza Şama uygulanan izolasyonun kaldırılması girişimlerine de karşı çıktığını belirtiyor.

Son güncelleme: 08:24 17.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı