• Turkhane Logo

Erdoğan zoru görünce bıraktı

Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, pastör Andrew Brunson'ın tahliyesi hakkında ilginç bilgiler verdi.

13:53 17 Ağustos 2020 Pazartesi
Erdoğan zoru görünce bıraktı
Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, pastör Andrew Brunson'ın tahliyesi hakkında ilginç bilgiler verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, pastör Andrew Brunsonın nasıl tahliye edildiğini anlattı. 
Boltona göre ABDnin müeyyideleri karşısında zora giren Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bronsunı ABDye iade etti. 
KUR ŞOKU VE KRİZ...
Trump ve yardımcısı Mike Pence 2018 yılı ağustos ayının başında Pastör Brunsonı serbest bırakın. Yoksa ekonominizi mahvederiz. mesajı vermişti. ABD ile Türkiye arasında patlak veren Brunson krizinde dolar yüzde 35 artarak 7,24 TLye kadar yükselmişti. 
Erdoğan Bize diz çöktüremeyeceksiniz.  dese de Brunson iki yıldır tutuklu bulunduğu İzmir Şakran Kapalı Cezaevinden 12 Ekim 2018de tahliye edilmişti. Brunson
Brunson kısa süre sonra özel bir jetle ABDye dönmüş ve Beyaz Sarayda Başkan Trump tarafından ağırlanmıştı. 
BOLTON: TÜRKİYE, S-400LERİ İADE ETMELİ
John Bolton, gazeteci İbrahim Haskoloğlu’na verdiği mülakatta Türkiye’nin Rusya ile vardığı S-400 hava savunma sistemi anlaşmasından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. 
Bolton, S-400’lerin Rusya’ya geri verilmesi gerektiğini söyledi.
İki senelik danışmanlığı esnasında Halkbank, pastör Andrew Brunson, Suriye ve F-35, S-400 konularında karar safhasında etkili isimlerden biri olan John Bolton, Trumpı başkanlık yarışında desteklemeyeceğini söyledi.
Kasım ayında ABDde yapılacak başkanlık seçiminde Demokratların adayı olarak Başkan Donald Trumpın karşısına çıkması beklenen Joe Biden, 2019 yılı aralık ayında, Erdoğanı darbe ile değil, seçimle devireceğim. demişti. 

Son güncelleme: 13:53 17.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı