• Turkhane Logo

Elon Musk'ın şovu Dogecoin yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Saturday Night Live'ı sundu. Musk "Bazen tuhaf şeyler söylediğimi biliyorum ama beynim böyle çalışıyor" dedi. Şov sırasında Dogecoin'in yükselmesi beklentisiyse boşa çıktı.

12:07 09 Mayıs 2021 Pazar
Elon Musk'ın şovu Dogecoin yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı
Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Saturday Night Live'ı sundu. Musk "Bazen tuhaf şeyler söylediğimi biliyorum ama beynim böyle çalışıyor" dedi. Şov sırasında Dogecoin'in yükselmesi beklentisiyse boşa çıktı.


Teslanın CEOsu Elon Musk, ABDnin efsanevi televizyon programı Saturday Night Liveda (SNL) sunuculuk yaptı. Muskın, Bu şovu sunan ilk -ya da en azından bunu itiraf eden ilk Asperger sendromlu kişiyim demesi dikkat çekti. Ünlü iş insanının desteklediği ve spekülasyon yapmakla eleştirildiği kripto para birimi Dogecoin hakkında bir açıklama yapıp bu paranın değerini yükselteceği yönündeki beklentiler ise boşa çıktı.

BENİM BEYNİM BÖYLE ÇALIŞIYOR


Musk, şovda yaptığı monologda sosyal açıdan tuhaf olduğunu söyleyip, Bu şovu sunan ilk -ya da en azından bunu itiraf eden ilk Asperger sendromlu kişiyim derken, Bazen tuhaf şeyler söylediğimi veya paylaştığımı biliyorum ama benim beynim böyle çalışıyor. Elektrikli arabaları yeniden inşa ettim ve insanları bir roketle Marsa yolluyorum. Aynı zamanda normal bir insan da mı olacağımı sandınız? ifadelerini kullandı. Musk, Bazen bir şeyi söyledikten sonra ‘bunu demek istiyorum’ demem gerekiyor diye konuştu.

ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ DOGECOIN

Muskın şovunun başında, annesi Maye Musk da sahneye çıktı. May Musk Anneler günü hediyem için heyecanlıyım. Sadece Dogecoin olmamasını umuyorum dedi. Bu kripto parayı destekleyen ve spekülasyon yapmakla eleştirilen Musk ise Öyle dedi.

KOMEDİ SKECİNDE ESPİRİ: DOLANDIRICILIK

Musk, programın komedi skeçlerinden oluşan Weekend Update bölümünde de Dogecoinden söz etti. Teslanın CEOsu skeçte, kripto paranın ne olduğunu izah eden bir finansçı rolünü oynadı ve sunucunun Kripto para nedir? Dogecoin nedir? sorularına yanıt verdi.

Muskın canlandırdığı karakter skecin başında, kendisine Dogefather diye hitap edilmesini istedi. Ancak sunucu kripto paranın ve Dogecoinin ne olduğunu anlamayarak ısrarla Peki Dogecoin nedir? sorusunu yöneltti. Bu sırada izleyicilerin alkış ve kahkahaları duyulurken, sunucu nihayetinde Yani Dogecoin dolandırıcılık dedi. Muskın karakteri de pes ederek, Evet bir dolandırıcılık ifadelerini kullandı. Bu sözler şaka olsa da, fiyatlarda düşüş yaşanması dikkat çekti.
  here’s a clip of elon musk explaining what doge coin is on SNL….he said it’s a hustle pic.twitter.com/iyXbKH0FPZ — niffauw (@RustigNiffauw) May 9, 2021
DOGECOIN DEĞER KAYBETTİ

Elon Muskın SNL şovu, Dogecoin hakkında bir açıklama yapacağının sinyalini vermesi nedeniyle merak ediliyordu. Birçok kripto para yatırımcısı, şovdan sonra bu paranın fiyatının Aya gideceği beklentisiyle yatırım yapmıştı. Ancak Dogecoin yatırımcıları hayal kırıklığına uğradı; şovdan önce fiyatı yükselen Dogecoin program sırasında düşüş yaşadı. Program öncesi 73 senti aşarak kendi rekorunu kıran Dogecoin, SNLnin ardından yüzde 29u bulan bir düşüş kaydederek yeniden 53-54 sent bandına geriledi.

Son güncelleme: 12:07 09.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı