• Turkhane Logo

Elon Musk, kötü günler yaşayan Twitter için kapı kapı para arıyor

Elon Musk'ın ekibinden isimler, zor durumdaki Twitter'a yeni kaynak sağlayabilmek için yatırımcılarla iletişime geçti.

14:48 18 Aralık 2022 Pazar
Elon Musk, kötü günler yaşayan Twitter için kapı kapı para arıyor
Elon Musk'ın ekibinden isimler, zor durumdaki Twitter'a yeni kaynak sağlayabilmek için yatırımcılarla iletişime geçti.

Reuters haber ajansı, Elon Musk’ın ekibinin zor durumdaki sosyal medya platformu Twitter için yeni fonlar toplamak üzere yatırımcılara ulaştığını ileri sürdü.

Haber sitesi Semafor da Elon Musk’ın danışmanı Jared Birchall’ın bu hafta potansiyel yatırımcılara ulaştığını belirtti. Ancak Twitter ve Musk, yorum taleplerine yanıt vermedi.
Finansal danışmanlık şirketi Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management’ın CEO’su Ross Gerber, Reuters’e verdiği demeçte bir Musk temsilcisinin kendileri ile temasa geçtiğini söyledi. Gerber kendisine Musk’ın ekimde şirketi devralmak için ödediği fiyattan hisse teklif edildiğini belirtti.
ENDİŞELER ARTIYORReklam verenlerin Musk’ın tweet’leri denetleme yaklaşımı nedeniyle sosyal medya platformuna soğuk bakmaya başladı. Bu durumun şirketin gelirlerini etkilemesi beklenirken Musk’ın sosyal medya şirketini satın almak için üstlendiği 13 milyar dolarlık borcun faizini ödeyebilme konusundaki endişeler de arttı.
Musk, bu hafta başlarında Tesla’dan 3,6 milyar dolarlık hisse daha satmıştı. Ünlü milyarder böylece bu yıl elektrikli araç şirketinden yaklaşık 40 milyar dolarlık hisse satmış oldu.
Cuma günü elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın hisseleri, Mart 2020’den bu yana en kötü haftalık kaybını yaşarken yatırımcılar da Musk’ın Twitter’daki sorunlar nedeniyle dikkatini dağıtmasından giderek daha fazla endişe duyuyor.
DÜNYANIN EN ZENGİNİ UNVANINI YİTİRDİGeçtiğimiz günlerde Tesla ve SpaceX CEOsu Elon Musk, Teslanın hisselerindeki düşüşün ardından ‘dünyanın en zengin kişisi unvanını kaybetmişti.
Forbesa göre Muskın kişisel serveti 178 milar dolar. Arnaultunkiyse 188 milyar dolar. Bloomberge göre ise Muskın serveti 168,5 milyar dolarken, Arnaultunki 172,9 milyar dolar civarında.
İçerisinde Louis Vuitton, Hennessy gibi markaları da barındıran Arnault’un şirketi LVMH’nin hisseleri bu yıl çoğunlukla yatay seyretmişti. Ancak Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın hisseleri 2022’de büyük değer kaybetti.
Bu da iki milyarder arasındaki aranın kapanmasına neden oldu. Musk ayrıca bu yıl Twitter’ı satın almak için de yüklü miktarda Tesla hissesi satmıştı.

Son güncelleme: 14:48 18.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı