• Turkhane Logo

Elon Musk 2018'de attığı tweetler için mahkemede ifade verdi

Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk bugün 2018 yılında attığı tartışmalı

11:35 21 Ocak 2023 Cumartesi
Elon Musk 2018'de attığı tweetler için mahkemede ifade verdi
Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk bugün 2018 yılında attığı tartışmalı

Musk yolsuzluk davasında kendini yatırımcıların her zaman Twitter mesajlarına umduğu şekilde yanıt vermediklerini söyleyerek savundu.

Muskın ifadesi, Ekim ayında satın aldığı sosyal medya platformu Twitterı kullanımı konusunda sorularla başladı. Musk, Twitterı iletişim kurmanın en demokratik yolu olarak nitelendirdi, ancak Twitter iletilerinin Tesla hisselerini her zaman beklediği gibi etkilemediğini söyledi.

Musk, Bir Tweet atıyor olmam başkalarının buna inanacağı ya da buna göre harekete geçeceği anlamına gelmiyor dedi.

Mahkeme karşısında yarım saatten kısa süre ifade veren Muska Teslayı özelleştirmeyi düşündüğü ve finansmanı güvence altına aldığı şeklindeki 2018 tweeti henüz sorulmadı. Mahkeme Pazartesi gününe ertelendi.

Davada Muskın Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu temsilcileriyle yaptığı toplantılarda Teslanın satın alınması için mali desteği sağladığına inandığını neden ima ettiğinin ve Twitter iletileriyle bilerek yanıltıcı bir açıklama yapıp yapmadığının sorgulanması bekleniyor.

Hissedarlar, Muskın tweeti gönderirken yalan söylediğini ve bunun yatırımcılara milyonlara mal olduğunu iddia etti.

Musk, Tweeti attığı sırada Tesla hisselerinin düşeceğine dair çıkartılan söylentilerle birlikte şirketin geçtiği zorluklardan söz etti ve Wall Streette bir grup Teslanın ölmesini çok istiyordu dedi.

Musk, bu söylentileri çıkaranların sahte hikayelerle hisselerin fiyatını düşürerek kazanç sağladıklarını öne sürdü.

Cuma günü Musktan önce Tesla yatırımcılarından Timothy Fries jüriye yaptığı açıklamada Muskın Tesla hisselerinde dalgalanmalara yol açan Twitter iletisinin ardından Tesla hissesi satın alarak 5 bin dolar kaybettiğini söyledi.

Fries fon güvence altına alındı iletisinden fonun kaynağına dair inceleme ve ciddi değerlendirme yapıldığının anlaşıldığını söyledi.

Muskın avukatı Alex Spiro ise açılış konuşmasında jüriye Muskın Suudilerden finansman aldığına inandığını ve anlaşmayı gerçekleştirmek için adımlar attığını söyledi.

Altı erkek ve üç kadından oluşan bir jüri, Twitter iletisinin Teslanın hisse fiyatını yapay olarak şişirip şişirmediğine karar verecek.

Son güncelleme: 11:35 21.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı