• Turkhane Logo

Dünya renkleri yine buluştu, IFLC gönüllülerine vefa ödülü verildi

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) 20. Yıl Özel Programı büyük bir coşkuya sahne oldu. Programa dünyanın birçok yerinden davetli katıldı.

18:20 11 Eylül 2022 Pazar
Dünya renkleri yine buluştu, IFLC gönüllülerine vefa ödülü verildi
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) 20. Yıl Özel Programı büyük bir coşkuya sahne oldu. Programa dünyanın birçok yerinden davetli katıldı.

Şarkılar ve şiirlerin okunduğu organizasyonda birçok isim ödül aldı.

Programın açılış şarkısını Arnavutluk ve Romanya’dan Mishela ve David “Dünyanın Renkleri” isimli parçayla yaptı. Almanya’nın Bochum şehrinde yapılan program 20 yıl boyunca hem öğrenci yetiştirerek destekleyen hem de organizasyonun gerçeklemesi için imkanlarını seferber eden IFLC gönüllülerine vefa ödülü verildi. Program YouTube ve MC TV’den canlı yayınlandı.

GEÇMİŞ ETKİNLİKLERDE ÖDÜL ALAN İSİMLER SAHNE ALDI


IFLC okulunda yetişen ve bugün profesyonel olarak müzik ve sanat çalışmalarını devam ettiren eski öğrencilerin de katıldığı programda müzik, şiir ve halk dansları icra edildi. Geçmiş etkinliklerde sahne performansı ile dikkat çeken genç yetenekler bu sefer IFLC 20. Yıl Özel Programı için sahneye çıktı.

YAŞAMINI YİTİREN KHK’LI ÖĞRETMENİN ŞİİRİ ŞARKI OLARAK SESLENDİRİLDİ

Programda 10 yıl önce “Gönül Yarası” isimli eseri seslendirerek büyük dikkat çeken Sultan, 2016’da çıkarılan bir KHK ile görevden alınan ve daha sonra yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Fadime Güler’in “Elveda” adlı şiirini şarkı olarak seslendirdi. Salonda şarkıyı dinleyenler gözyaşlarını hakim olamadı.

Yolculuğuna 2003 yılında 17 ülkeyle başlayan o yıllardaki adıyla Türkçe Olimpiyatları, ilerleyen yıllarda hem ülke sayısı hızla artıp yüzleri aştı. Salonlarda başlayıp, statlara sığmayan bir organizasyona dönüşen IFLC’nin fikir mimarı olarak Fethullah Gülen Hocaefendi programa özel bir mesaj gönderdi.

Fethullah Gülen Hocaefendi, IFLC’nin Allah’ın lütfu ve keremiyle her şart ve durumda varlığını sürdürdüğünü vurguladığı mesajında şu ifadeleri kullandı; “Çok kıymetli tertip heyeti ve muhterem misafirler, insanlığın zorlu bir dönemden geçtiği bugünlerde, dünya barışına katkı sağlama gayesine matuf, Türkçe Olimpiyatları’ndan IFLC’ye uzanan çizgide bu kültür şöleninin yirminci senesi münasebetiyle düzenlenen onur gecesine nazik davetinizi aldım, çok teşekkür ederim. Bugüne kadar hiçbirine bizzat katılamadığım bu güzel organizasyonun bu seneki programına da iştirak edemeyeceğim. Zira binlerce fedakâr öğretmenin ve her biri ayrı bahçelerin çiçekleri, saf ve temiz öğrencilerin emeği ve gayretiyle gerçekleştirilen bu hayırlı işin -bir katkım olmadığı halde- fakire izafe edilmesinden endişe ettim.”

Bu mesajın ardından Hocaefendi’ye de bir vefa ödülü takdim edildi. Hocaefendi’nin ödülünü Ebru TV eski Genel Müdürü Adem Kalaç aldı. Program bütün öğrencilerin sahnede geleneksel ‘Yeni bir Dünya’ şarkısı ile kapanış yaptı.

 

Son güncelleme: 18:20 11.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı