• Turkhane Logo

Dr. Mehmet Öz, ön seçimi kazandı

Dr. Mehmet Öz, Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçi Parti'nin ön seçimini kazanarak senatörlük için Kasım ayındaki ara seçimde Demokrat Parti adayının karşısına çıkmaya hak kazandı.

12:20 05 Haziran 2022 Pazar
Dr. Mehmet Öz, ön seçimi kazandı
Dr. Mehmet Öz, Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçi Parti'nin ön seçimini kazanarak senatörlük için Kasım ayındaki ara seçimde Demokrat Parti adayının karşısına çıkmaya hak kazandı.

Ön seçimde Özün rakibi olan David McCormick, Özün zaferini kabul ettiğini açıkladı.

Geçen ay yapılan oylamanın ardından adayların arasındaki oy farkının yüzde 0,5in altında kalması nedeniyle otomatik olarak yeniden oy sayım süreci başlamıştı.

1 milyon 340 bin oyun kullanıldığı ön seçimde iki aday arasındaki oy farkı binin altında kalmıştı.

ABDde televizyon programlarıyla ünlenen Dr. Özü destekleyen Eski ABD Başkanı Donald Trump, Özün sayımlar devam ederken kendini galip ilan etmesi gerektiğini söylemişti.

Öz seçimi kazanması durumunda ülkenin ilk Müslüman senatörü olacak.

Kazanırsa Türk vatandaşlığından ayrılacak

Dr. Öz senatör olursa Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıklamıştı.

Özün ön seçimdeki rakibi McCormick, Demokrat Partinin karşısında Özün kazanması için tüm gücüyle çalışacağını söyledi.

McCormicke teşekkür eden Öz de Senatörlüğün John Fetterman ile radikal solun eline geçmesine engel olmak için her şeyi yapacağız dedi.

ABDde dört yılda bir başkanlık seçimi yapılırken her seçimden iki yıl sonra da bazı Senato ve Temsilciler Meclisi sandalyeleri için ara seçim düzenleniyor.

Demokrat Partinin Senato Kampanya Komitesi ise Dr. Özün dolandırıcı ve kendi çıkarlarının peşimde koşan bir milyoner olduğunu söyledi.

Öte yandan Demokrat Partinin adayı Fetterman dün yaptığı açıklamada geçen ay geçirdiği inme nedeniyle ölümden döndüğünü söyledi.

Pennsylvaniada vali yardımcılığı görevine devam eden Fetterman, 2017de doktorunun kendisine yazdığı ilacı almamasının hata olduğunu söyledi.

Fettermanın ofisinden yapılan açıklamada siyasetçinin kardiyomiyopati adı verilen ve kalbin vücuda kan pompalamasını zorlaştıran bir hastalığa sahip olduğu yer aldı.

Fettermanın doktoru da ilaçlarını alıp, diyet ve egzersiz yapması durumunda sağlığının iyi olacağını söyledi.

Son güncelleme: 12:20 05.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı