• Turkhane Logo

Dini nefreti teşvik edecek her türlü eylemi reddediyoruz

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada,

23:32 26 Temmuz 2023 Çarşamba
Dini nefreti teşvik edecek her türlü eylemi reddediyoruz
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada,

Euronewste yer alan habere göre Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsveç ve Danimarkada Kuran-ı Kerime yönelik eylemlerin ardından, dini nefreti teşvik edecek her türlü eylemi reddettiklerini bildirdi.

Borrell, iki ülkede Kuran-ı Kerimin yakılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Avrupada bazı kişilerin birçok Müslümanı inciten eylemlerinin ardından AB, dini nefret ve hoşgörüsüzlüğün teşvikinin her şeklini güçlü ve kararlı şekilde reddettiğini yinelemektedir. ifadesini kullandı.

Dini topluluklara saygının AB değerleri içinde yer aldığını vurgulayan Borrell, Kuran-ı Kerime veya herhangi bir kutsal kitaba yapılan saygısızlığın açık provokasyon niteliği taşıdığını belirtti.

Borrell, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlüğün ABde yerinin olmadığını kaydederek, Dini özgürlükler ve ifade özgürlüğünü içeride ve dışarıda desteklemeye devam edeceğiz. Ancak yasal olan her şey ahlaki değildir. Şimdi karşılıklı anlayış ve saygı zamanıdır. Provokatörlerin yaptığı bu eylemler yalnızca bizi ve toplumlarımızı bölmeye çalışanların çıkarına hizmet eder. ifadelerini kullandı.

Kuran-ı Kerime yönelik saldırılar

Daha önce de Kuran-ı Kerime yönelik saldırılara sahne olan İsveçin başkenti Stockholmde Irak asıllı Salwan Momika, 28 Haziranda Kurban Bayramının birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kuran-ı Kerim yakmıştı.

Momika, 20 Temmuzda da Irakın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kuran-ı Kerimi ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

Danimarkada ise İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler) isimli grubun üyeleri, 21 Temmuzda da Irakın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakmıştı.

Daha sonra grup üyeleri 24 Temmuz’da önce İranın, daha sonra da Irakın Kopenhag Büyükelçilikleri önünde benzer eylem gerçekleştirmişti.

Grup, daha önce de 14 Nisan’da Türkiyenin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerime yçönelik saldırılarda bulunmuştu.

Son güncelleme: 23:32 26.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı