• Turkhane Logo

Devlet başkanına 'Yalan haber yayma' soruşturması

Brezilya'da bir Yüksek Mahkeme yargıcı, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya ekim ayında,

16:08 04 Aralık 2021 Cumartesi
Devlet başkanına 'Yalan haber yayma' soruşturması
Brezilya'da bir Yüksek Mahkeme yargıcı, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya ekim ayında,

Bolsonaronun salgınla mücadelede ihmalkar davranıp davranmadığını araştırmak için kurulan Parlamento Araştırma Komisyonunun talebi üzerine, STF Yargıcı Alexandre de Moraes, Bolsonaro hakkında yalan haber yaymak ithamıyla soruşturma açılmasına karar kıldı.

De Moraes, kararında, Bolsonaronun Kovid-19 aşılarına ilişkin tutumuyla internette demokrasi karşıtı saldırgan yayınlar yapmakla suçlanan sözde bir suç örgütünün eylemleri arasındaki ilişkinin araştırılması gerektiğini savundu.
Bolsonaro, 21 Ekimde sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, sözde İngiltere hükümetine dayandırılan raporda Kovid-19 aşısı olan bazı kişilerde AIDS görüldüğü söyleminde bulunmuş ve Bolsonaronun iddiaları kısa sürede yalanlanmıştı.
İddiaların ardından Bolsonaronun yaptığı yayın Facebook, Youtube ve Instagram gibi platformlardan kaldırılmış, devlet başkanının Youtube hesabı 1 hafta askıya alınmıştı.
Brezilyada Bolsonaronun salgın hakkındaki tutumunu araştırmak için nisan ayında kurulan Parlamento Araştırma Komisyonu, 5 aydan uzun süre aralarında bakanların da bulunduğu 59 kişiyi dinleyerek hazırladığı raporunda, devlet başkanını insanlığa karşı işlenen suçlar, salgın ve sağlık önlemlerinin ihmali gibi 9 suçla itham etmişti.

Son güncelleme: 16:08 04.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı