• Turkhane Logo

Destekçileri kongre binasını basmıştı: Bolsonaro'dan açıklama

Brezilya'nın eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme'ye zorla giren destekçilerini eleştirdi.

10:12 09 Ocak 2023 Pazartesi
Destekçileri kongre binasını basmıştı: Bolsonaro'dan açıklama
Brezilya'nın eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme'ye zorla giren destekçilerini eleştirdi.

Twitter hesabından olaylara ilişkin açıklamada bulunan Bolsonaro, Hukuk çerçevesinde barışçıl gösteriler demokrasinin bir parçasıdır. Ancak bugün olduğu gibi, 2013 ve 2017de solun uyguladığı vandalizm ve kamu binalarına yönelik işgaller bu kuralın dışındadır. ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silvanın, protestocuları Bolsonaronun tahrik ettiği yönündeki sözlerine de cevap veren Bolsonaro, Lulanın temelsiz suçlamalarda bulunduğunu savundu.

Bolsonaro, Görevim boyunca her zaman Anayasanın dört satırına bağlı kaldım ve yasaları, demokrasiyi, şeffaflığı ve kutsal özgürlüğümüzü savundum. ifadesine yer verdi.

Lulanın devlet başkanlığı yemin törenine 2 gün kala, 30 Aralık 2022de ABDnin Florida eyaletine giden aşırı sağcı Bolsonaro, seçim yenilgisini henüz açıkça kabul etmemişti.

Devlet Başkanlığı, Yüksek Mahkeme ve Kongreyi işgal edenlerin teşvik edildiğini belirten Lula, Bunu yapanlar kanunun gücüyle cezalandırılacak. Henüz hükümeti kurarken pazar gününün sessizliğinden faydalandılar. Eski Cumhurbaşkanının (Bolsonaro) birkaç konuşmasının buna yol açtığı biliniyor. Bu da onun ve onu destekleyen sempatizanlarının sorumluluğudur. ifadelerini kullanmıştı.

BOLSONARO DESTEKÇİLERİ KONGRE BİNASINI BASTI
Brezilyada dün, ordudan müdahale talebiyle slogan atan gruplar, polis bariyerini aşarak Ulusal Kongre binasına girmişti. Aşırı sağcı Bolsonaro yanlısı protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile müdahale eden polis, grupların daha sonra Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme binasına zorla girmesine engel olamamıştı. Ulusal Kongre ve Devlet Başkanlığı Sarayını basan eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçileri, güvenlik güçlerince bu binalardan çıkartılıp kontrol sağlanmıştı.

Son güncelleme: 10:12 09.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı