• Turkhane Logo

​Cuma namazı öncesi Başbakan Ardern sözüne Hadisi Şerif ile başladı

Bir hafta önce 15 Mart Cuma günü Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki ayrı camiye gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden 50 kişi için bugün anma töreni düzenlendi.

10:29 22 Mart 2019 Cuma
​Cuma namazı öncesi Başbakan Ardern sözüne Hadisi Şerif ile başladı
Bir hafta önce 15 Mart Cuma günü Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki ayrı camiye gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden 50 kişi için bugün anma töreni düzenlendi.

Christchurch’deki saldırının ardından ilk cuma günü olması nedeniyle Al Noor Camisi’nde okunan ezan devlet televizyonu ve radyosundan canlı yayınlandı. Cuma namazına katılan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, okuduğu hadisi şerif ile yaşanan katliamı lanetledi.
  Birkaç gün önce, Başbakan Jacinda Ardern’in duyurduğu üzere, bugün Cuma vakti öğlen ezanı naklen yayınlandı, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Dayanışma budur. Muhteşem bir manzara...#HayırlıCumalarpic.twitter.com/l4tYGW8DWS — Sevgi (@Sevgi_ysr) 22 Mart 2019
Yeni Zelanda’nın Christchurch’deki iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı saldırı sonrası ilk cuma gününe yüzlerce Yeni Zelandalı Müslümanlara destek amaçlı Al Noor Camisi’ne geldi.

EZAN DEVLET TELEVİZYONLARINDA CANLI YAYINLANDI


Cuma vakti ezanı devlet kurumları Radyo Yeni Zelanda (RNZ) ve Yeni Zelanda Televizyonu (TVNZ) aracılığıyla canlı yayınlandı.

Christchurch’deki Alnoor ve Linwood camilerinde hayatını kaybedenler için Yeni Zelanda’nın tüm kentlerinde anma törenleri düzenlendi.

Ülkesinde yaşanan katliama karşısında yaşadığı üzüntü ile Müslümanların acılarını paylaşan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch’deki Hagley Park’ta kılınan cuma namazına katıldı.

BAŞBAKAN ARDERN SÖZÜNE “PEYGAMBER MUHAMMED DEDİ Kİ” DİYE BAŞLADI

Cuma namazı öncesi kısa bir konuşma yapan Jacinda Ardern, “Peygamber Muhammed dedi ki ‘karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileri ile inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder.’ Yeni Zelanda’da sizinle. Yasta, biz biriz” ifadelerini kullandı. Yeni Zelanda başbakanı @jacindaardern bir hadisi şerifle katliamı lanetliyor:

İnananlar, birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu acı çektiği zaman, diğer uzuvları da acı çeker pic.twitter.com/RRTcEKuSiU — Said Sefa (@sefa_said) 22 Mart 2019 Linwood Camisi İmamı Alabi Lateef Zirullah tarafından okunan ezanın ardında hutbeye çıkan Alnoor Camisi İmamı Gamal Fouda, Başbakan Ardern, hükümet ve Yeni Zelandalılara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Terörün, rengi, dini ve ırkı olmadığını vurgulayan Fouda, “Yeni Zelanda’nın yenilmez olduğunu gösterdik. Dünya bizde sevgi ve birliğin örneğini görebilir. Kalbimiz kırık ama biz kırılmadık (yenilmedik)” diye konuştu.

Ülke genelinde yapılan törenlerde, Başbakan Ardern’in çağrısı üzerine, çok sayıda Yeni Zelandalı kadın sembolik başörtüsü takarak Müslümanlara destek verdi.

Son güncelleme: 10:29 22.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı