• Turkhane Logo

Covid aşısı yaptırdı, 1 milyon dolar kazandı

ABD'nin Ohio eyaletinin aşı oranlarını artırmak için başlattığı piyango girişiminin ilk kazananı belli oldu. Abbigail Bugenske 1 milyon dolar kazanırken, çekiliş için 2.7 milyon kişi aşı oldu.

16:45 27 Mayıs 2021 Perşembe
Covid aşısı yaptırdı, 1 milyon dolar kazandı
ABD'nin Ohio eyaletinin aşı oranlarını artırmak için başlattığı piyango girişiminin ilk kazananı belli oldu. Abbigail Bugenske 1 milyon dolar kazanırken, çekiliş için 2.7 milyon kişi aşı oldu.


ABDnin Ohio eyaletinde koronavirüsü aşısı yaptıranların sayısını artırmak için valilik tarafından başlatılan 1 milyon dolarlık piyango ve üniversite bursu programının ilk kazananları belli oldu. Vax-a-Million isimli çekilişte, Abbigail Bugenske 1 milyon dolar kazandı. Joseph Costelloya da tam üniversite bursu verilecek.

2.7 MİLYONDAN FAZLA YETİŞİN KATILDI


Ohiodaki program, aşı yaptıranların sayısının düşük seyretmesi üzerine valilik tarafından başlatılmıştı. Program kapsamında aşı olanlar arasında beş hafta boyunca çekiliş yapılacağı, beş kişiye 1er milyon ödül ile beş gence üniversite bursu yapılacağı açıklanmıştı. İlk çekiliş öncesinde 2.7 milyondan fazla yetişkinin 1 milyon dolarlık ödülü alabilmek için aşı yaptırdığı belirtiliyor. 

Programı hayata geçiren Cumhuriyetçi Vali Mike DeWine, Bu yöntemin, bu kadar çok sayıda Ohiolunun aşı yaptırmasına ilham vermesi nedeniyle heyecanlıyız dedi. 

AŞI VARKEN KİMSE ÖLMEMELİ

Ohio valiliğinin bu yöntemle verdiği ödüller, federal hükümetin gönderdiği Covid yardımlarından karşılanıyor. Vali DeWine planını ilk açıkladığında Birçok kişinin Delisin, bu milyon dolarlık çekiliş fikrin israf diyebileceğini biliyorum. Fakat şimdi aşımız var ve asıl israf, Covid-19a kaybedilecek hayatlar olacaktır demişti.

ORAN YÜZDE 33 ARTTI

Çekiliş yapılacağı açıklamasının ardından, Ohioda ilk doz aşısını yaptıran 16 yaş ve üzerindeki kişilerin sayısının yüzde 33 oranında arttığı belirtiliyor. Çekilişe, Ohioda yaşayıp, Pfizer veya Moderna aşılarının ilk dozunu yaptıranlar ile tek dozluk Johnson & Johnson aşısını olanlar katılabiliyor.

Ohioda aşılanma oranlarını artırma amacıyla uygulanan bu plan, ABDnin diğer eyaletlerinde de benzer çekilişlere yol açtı. Colorado, Maryland, New York eyaleti ve Oregonda yetkililer çekiliş düzenleyeceklerini açıkladı. Ülkenin bazı eyaletlerinde de, aşıyı cazip hale getirmek için Amerikan Futbol Liginin soyunma odalarında aşı merkezleri kurmak gibi yöntemler kullanılmıştı.

Son güncelleme: 16:45 27.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı