• Turkhane Logo

'Çocukları kasten aç bırakan İsrail'e neden 10 milyar dolar verelim?'

ABD'de bağımsız Senatör Bernie Sanders, ülkesinin İsrail'e desteğini eleştirerek,

09:55 20 Nisan 2024 Cumartesi
'Çocukları kasten aç bırakan İsrail'e neden 10 milyar dolar verelim?'
ABD'de bağımsız Senatör Bernie Sanders, ülkesinin İsrail'e desteğini eleştirerek,

Sosyal medya hesaplarından yayınladığı The Media Crisis (Medya Buhranı) isimli podcastte bağımsız Senatör Sanders, Amerikan medyasının Gazze ile ilgili haberlerini Amerikalı gazeteci John Nichols ile değerlendirdi.

Sanders, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu hükümetinin Gazzedeki binlerce çocuğu kasten aç bıraktığını belirterek, ABD ana akım medyasının Gazzedeki olaylara ve ABD hükümetinin İsraile desteğine yeterince tepki göstermediğine dikkati çekti.

İsrailin, yardım konvoylarının geçişine izin vermemesiyle Gazzede binlerce çocuğun açlıkla yüzleştiğini dile getiren Sanders, bu durumu akıl almaz ve oldukça üzücü olarak değerlendirdi.

Sanders, ABD medyasında bu duruma karşın yeterince tepki olmamasını eleştirerek, (Medyada) Hiç öfke görebiliyor musun? Bir yere kadar şu ya da bu şekilde (Gazzedeki olaylar) tartışılıyor ama gerçek şu ki ABD, İsrail ordusuna yatırım yapıyor. değerlendirmesinde bulundu.


Medyanın, ABD hükümetinin İsraile desteğine yeterince dikkati çekmediğini yineleyen Sanders, Bu (ABDnin İsraile desteğinin) konunun hiç tartışılmadığını söylemiyorum ama en temel olay şu: Çocukları kasten aç bırakan bir hükümete neden 10 milyar dolar verelim? ifadesini kullandı.

BM: İsrail gıda tırlarını diğer yardım malzemelerinden daha fazla engelliyor
13 küresel yardım kuruluşundan ortak açıklama: Gazzeye yardım ulaştırmak neredeyse imkansız
ABD medyasında öfke seçici
Sanders, Amerikalı gazeteci Nicholsun Medyamızın çoğu bir öfke makinesi. yorumunu Evet, kesinlikle. diye onaylarken, Ama öfke oldukça seçici. diye ekledi.

Öte yandan Sanders, ABD medyasının vatandaşların karşılaştığı ciddi problemleri de yeterince tartışmadığını söyledi.

AAnın haberine göre söz konusu problemlere örnek olarak ABDdeki sağlık sistemini ve gelir eşitsizliğini gösteren Sanders, vatandaşların siyasi süreçlere ilgi göstermemesini, ülke medyasının toplumun gerçekliğini yansıtmayı başaramaması veya istememesiyle ilişkilendirdi.

Öte yandan neredeyse tüm büyük ülkeler arasında en yüksek çocuk yoksulluğu oranının ABDde olduğunu vurgulayan Sanders, ABD medyasının iklim değişikliği konusuna da yeterli seviyede ilgi göstermediğini aktardı.

Sanders, resmi internet sitesinden 15 Nisanda yayınladığı açıklamada, Gazzede yaşananları dehşet verici olarak nitelerken, ABDnin Netanyahu hükümetine yardımlarını durdurması çağrısını yinelemişti.

Son güncelleme: 09:55 20.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı