• Turkhane Logo

CNN: Trump, sosyal medya devlerine savaş açacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevinin son günlerinde Twitter'ın hesabının askıya almasını fırsat bilerek, sosyal medya şirketlerine "savaş başlatacağı" öne sürüldü.

21:00 10 Ocak 2021 Pazar
CNN: Trump, sosyal medya devlerine savaş açacak
ABD Başkanı Donald Trump'ın görevinin son günlerinde Twitter'ın hesabının askıya almasını fırsat bilerek, sosyal medya şirketlerine "savaş başlatacağı" öne sürüldü.


ABD Başkanı Donald Trumpın, Twitterın hesabının kapatılmasını fırsat bilerek Kongre baskınına dair gündemi değiştirmek için bu hafta Twitter ve diğer sosyal medya platformlarına karşı ciddi adımlar atacağı iddia edildi.

CNNnin haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen danışmanı, Başkan Trumpın Twitterın girişiminin hem kendisine hem de destekçilerine yönelik saldırı olduğu algısı oluşturacağını ve bu motivasyonla Twitter ve Facebook gibi sosyal medya devleriyle mücadeleye girişeceğini kaydetti.


Trump ve Cumhuriyetçilerin sosyal medya şirketlerinin muhafazakarlara yönelik ön yargılarından yakındığı bilinirken, danışman, Bu sadece Trump ile ilgili değil ona oy veren 75 milyon Amerikalıya yönelik. ifadesini kullandı.

TRUMP TARAFTARLARI TWİTTERI SİLİYOR

Nypost sitesinin haberine göre, hesabı kalıcı olarak kapatılan Trumpın taraftarları Twitterı terk etmeye başladı.

Trumpın sosyal medya platformundan çıkarılmasına tepki gösteren Cumhuriyetçiler Güle Güle Twitter etiketiyle boykot çağrısı yaptı.

Twitterda çok sayıda Trump yanlısı, alternatif platform arayışında olduklarını vurgularken, on binlerce kişinin Parler ve Gab gibi sosyal paylaşım sitelerine yöneldiği kaydediliyor.

Apple, Google ve Amazonun ABDnin hızla büyüyen sosyal medya platformları arasında gösterilen ve Trump taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği sosyal medya uygulaması Parlere ambargo uyguladı.

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre, Apple ve Google, Trump taraftarlarının Twittera alternatif olarak gördüğü Parleri uygulama mağazasından çıkardı.

Amazon ise Parlerin şirket kurallarını defalarca ihlal ettiği gerekçesiyle web sunucu hizmetinden men edileceğini duyurdu.

Apple ve Google, yaptıkları açıklamalarda, Parleri kullanıcılarının yayınlarını yeterince denetlemediği, şiddeti ve suçu teşvik eden çok sayıda kullanıcıya izin verdiği için uygulamanın kaldırıldığını öne sürdü.

Parlerin Üst Yöneticisi (CEO) John Matze, Twitterın Mike Pencei as etiketini gündeme taşıdığını hatırlatarak, Appleın bunu görmezden geldiğini ve açıkça çifte standart olduğunu aktardı.

ABD basınında ise Parlere uygulanan ambargo, Trump ve taraftarlarının sesini kısma girişimi olarak değerlendiriliyor.

Sosyal medya platformları Facebook ve Instagramın Trumpın hesabına erişimini süresiz engellemesinin ardından Twitter da benzer bir adım atarak şiddeti körüklediği gerekçesiyle Trumpın hesabını kalıcı olarak askıya almıştı.

ABD Kongresinin 6 Ocakta Trump destekçileri tarafından basılmasıyla başlayan siyasi kriz devam ederken Trumpın istifa etmesi, görevden alınması ya da ikinci kez azledilmesi yönündeki çağrılar büyüyor.

Son güncelleme: 21:00 10.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı