• Turkhane Logo

Çin’den yalanlama geldi

Pekin yönetimi Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle Rusya’ya silah yardımı iddialarını bir kez daha yalanladı

20:41 20 Şubat 2023 Pazartesi
Çin’den yalanlama geldi
Pekin yönetimi Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle Rusya’ya silah yardımı iddialarını bir kez daha yalanladı

TURKHANE.com- Moskova

ABD Dışişleri Bakanı’nın Çin’in Rusya’ya silah yardımına hazırlandığı iddialarına Çin’den yalanlama geldi.
Washington yönetimini gerçek dışı bilgi yaymakla suçlayan Çinli diplomat, ABDnin Çin-Rusya ilişkileri konusunda baskı ve zorlama şöyle dursun, parmak sallamasını dahi kabul etmiyoruz dedi. Daha önce ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, CBS kanalına verdiği demeçte Çin yönetiminin Rusyaya Ukraynaya karşı kullanmak üzere silah vermeyi değerlendirdiğini iddia etmişti.
İlişkilerin derinleşmesi endişe verici
Münih Güvenlik Konferansında Çin Komünist Partisi Politbürosunun dış politika yönetiminden sorumlu üyesi olan eski Dışişleri Bakanı Wang Yi ile gergin bir görüşme gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, CBSin Face The Nation programına verdiği röportajda, Çin yönetiminin Rusyaya Ukraynaya karşı kullanmak üzere silah vermeyi değerlendirdiğini ileri sürdü. Blinken, öldürücü desteğin neleri içerdiği sorusuna Cephanelikten silaha dek her şey yanıtını verdi.
Yine bu görüşmede Blinken, Çin’i Rusya’ya doğrudan yada dolaylı olarak yardım etmesi durumunda yaptırım uygulamasına maruz kalacağı tehdidinde bulundu.
ABD Başkan Yardımcısı Harris, Washington’un Rusya ile Çin arasındaki ilişkilerin özel askeri harekatın başlangıcından itibaren derinleşmesinden endişe duyduğunu söylemişti. 
Münih Konferansına katılan üst düzey Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham de iddiaları daha tırmandırmaya çalıştı. Ukraynanın galip geleceğinden en emin olunan böylesi bir dönemde Çinin Rusyaya silah sağlamasının ciddi bir hata olacağı anlatısını ortaya atan Graham, Bunu şimdi yapmak, batmakta olan Titanik için bilet almaya benzer dedi. ABDnin yakında Ukraynalı savaş pilotlarını eğitme planlarını açıklayacağına dair güçlü işaretler aldığını sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 20:41 20.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı