• Turkhane Logo

CİA Direktörü Kiev’de Zelensky ile görüştü

Ukrayna medyasının haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev'de CIA Direktörü William Burns ile görüştü

01:25 21 Ocak 2023 Cumartesi
CİA Direktörü Kiev’de Zelensky ile görüştü
Ukrayna medyasının haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev'de CIA Direktörü William Burns ile görüştü


TURKHANE - Ukrayna 
Meduza Haber portalının Washington Post’dan aktardığı habere göre CIA direktörü, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskyye Rusyanın askeri planlarını anlatmak için gizlice Kieve geldi
CIA Direktörü William Burns, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ve Ukraynalı istihbarat yetkilileriyle bir araya geldiği Kieve gizli bir ziyarette bulundu.  
The Washington Post tarafından yayınlanan habere göre Burns, görüşme sırasında Zelenskyye Rusyanın önümüzdeki haftalar ve aylardaki askeri planları ile ilgili beklentileri hakkında bilgi verdi.
Ayrıca, Zelensky ve Ukrayna istihbaratı yetkililerine Cumhuriyetçilerin ABD Temsilciler Meclisinde çoğunluğu kazanmasının ardından genel yaklaşımları aktarıldı. Ukraynanın beklentilerinin ABD ve Batı askeri yardımı konusunda ne kadar değişim olabileceği bilgisi verildi.
The Washington Post kaynaklarına göre Burns, savaş alanındaki değişimlerin aciliyetine dikkat çekti ve bir noktada yardım almanın daha zor olacağını da kabul etti.
Kaynaklar, toplantıdan sonra Zelensky ve yardımcılarının, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Kieve desteğin daha güçlü olmaya devam edeceği ve en azından Temmuz veya Ağustos ayına kadar Ukrayna için yeterli fonların devam edeceği izlenimleri oldu.
Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kievde temaslarda bulunan ABDli senatörler Graham, Blumenthal ve Whitehouse, Zelenskiy tarafından kabul edildi.
Zelenskiy, ABDnin Kiev Büyükelçisi Bridget A. Brinkin de yer aldığı basına kapalı görüşmede, ABDli heyete Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili gelişmeler konusunda bilgi verdi.
Ukrayna Devlet Başkanlığındaki toplantıda Zelenskiy, ülkesine verdikleri desteklerden dolayı senatörlere teşekkür etti.

Son güncelleme: 01:25 21.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı